Три львівські виші ввійшли до рейтингу найкращих університетів країн Європи і Середньої Азії

7691 0
Кількість українських закладів вищої освіти серед найкращих у Східній Європі та Центральній Азії зросла до 41. Це – абсолютний рекорд в історії цього рейтингу.
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Науково-дослідний консультаційний центр QS Quacquarelli Symonds оприлюднив щорічний список найкращих університетів країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, на 2022 рік. До нього ввійшли 450 найкращих закладів вищої освіти, зокрема 41 з України, де три – львівські. 

Директор аналітичного центру Бен Саутер каже, що кількість українських закладів вищої освіти серед найкращих у Східній Європі та Центральній Азії зросла до 41, що є абсолютним рекордом в історії цього регіонального рейтингу. Водночас присутність України у топ-100 рейтингу скоротилася з чотирьох до трьох університетів на фонi загального зниження їхніх репутаційних та наукометричних показників.

Читайте також: Два львівських університети увійшли у світовий рейтинг вишів

До рейтингу увійшли три львівських виші. Так, на 106 місці – Національний університет «Львівська політехніка». 191 місце отримав Львівський національний університет імені Івана Франка, а 251-300 – Національний лісотехнічний університет України.

До переліку 100 найкращих ввійшли ще три українські заклади вищої освіти. Йдеться про Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 35 місце у 2022 р. (33 місце у 2021 р.),Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» – 63 місце у 2022 р. (66 місце у 2021 р.) та Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 69 місце у 2022 р. (67 місце у 2021 р.).

Загалом, порівняно з 2021 роком, кількість ЗВО України в регіональному рейтингу зросла з 25 до 41:

  • 16 університетів вперше увійшли до рейтингу;
  • 4 університети поліпшили позиції порівняно з позиціями минулого року;
  • 7 університетів зберегли позиції.

 

Додамо, що для складання регіонального рейтингу університетів QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings враховують десять показників, серед яких – академічна репутація закладу освіти, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників тощо.

Повний перелік 450 кращих закладів вищої освіти країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, на 2022 рік доступний за посиланням.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!