Троє мешканок Славського піднялися на найвищу вершину Туреччини

1459 0
Похід тривав п'ять днів поспіль.
Фото: Славська селищна рада

Фото: Славська селищна рада

Три мешканки Славського піднялися на найвищу вершину Туреччини – гору Арарат. Сходження тривало п’ять днів поспіль. Про це йдеться на сторінці Славської селищної ради у Facebook.

Дівчата розповідають, що це було нелегко, висота давалась взнаки – боліла голова, тахікардія, запаморочення, але жодна з них не думала про те, щоб зупинитися.

Сімейна лікарка Лідія Левкович разом з Іриною Попович та Коваль Людмилою піднялася на гору Арарат висотою 5137 м над рівнем моря.

«Знаєте, коли ми приїхали до підніжжя гори, і побачили вершину, я вже тоді зрозуміла – я буду там. Гора пускала нас, хто ходить в гори, той зрозуміє про що я. Останній підйом на гору ми розпочали о першій годині ночі, а о 6:20 – вже стояли на вершині. І це таке відчуття ейфорії, у голові тільки одна думка «я це зробила», – поділилася враженнями Лідія.

Похід тривав 5 днів. Спочатку туристи піднялися на висоту 3200 м, розмістили табір, акліматизувались, далі – 4000 м, а потім вже на вершину.

«У наші команді ще була одна людина-легенда – це Володимир Лютов. Лише уявіть йому 71, і це вже 5 вершина такої висоти, яку він підкорив», – розповіла Лідія.

Арара́т — згаслий вулкан на Вірменському нагір'ї. Розташований у Туреччині, на березі р. Араксу, поблизу кордону з Вірменією. За біблійною легендою, саме на горі Арарат зупинився Ноїв ковчег по завершенню всесвітнього потопу.

 

Фото: Славська селищна рада

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!