Три мільйони українських біженців вже повернулися з країн ЄС, – єврокомісарка

1129 0
Загалом до країн Євросоюзу виїхало 6,7 млн українців.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Три мільйони українців, які покинули країну у перші місяці повномасштабного вторгнення рф та виїхали до країн Європи, вже повернулися назад. Про це повідомила єврокомісарка з внутрішніх справ Ільва Йохансон.

«За нашими даними, до Євросоюзу в'їхало 6,7 млн українців і приблизно 3 млн вже повернулися назад. Заявку на тимчасовий захист подали 3,7 млн українців», – зазначила вона.

Читайте також: В Польщі хочуть залишитися 50% українських переселенців, – соціологиня

Зі слів Йохансон, цифри недосконало точні, оскільки часто українці подавали документи в одній країні ЄС, потім – в іншій. Або ж не подавали заявки зовсім чи подали, але вже виїхали. Приблизно 3,2 – 3,7 млн українських громадян перебувають на території Євросоюзу.

Єврокомісарка зауважила, що найважче від напливу біженців з України було Чехії, якщо розраховувати кількість біженців на душу населення країни, яка приймає. На другому місці опинилася Польща, на третьому – Естонія, четверту позицію зайняла Литва, п’яту – Болгарія, а на шостій сходинці – Латвія.

Зазначимо, раніше повідомляли, що країни ЄС прийняли 5,3 млн українських біженців від початку війни, водночас 2,3 млн громадян повернулися.

Нагадаємо, за даними Центру досліджень Разумкова, близько 79% українців, які залишили Україну, прагнуть повернутися сюди, якщо тут буде безпечно. Крім цього, їх хвилює, чи буде куди повертатися.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!