Три українські соціальні фонди планують об'єднати в один

1537 0
Таким чином хочуть скоротити видатки на діяльність трьох соціальних фондів та посилити за ними контроль з боку держави.
Фото: pon.org.ua

Фото: pon.org.ua

Фонд соціального страхування, Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття можуть запрацювати на базі Пенсійного фонду. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці комітету ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Читайте також: Кабмін підготував порядок виплат ФОПам. Хто і як зможе отримати 8 тисяч грн

Серед головних причин можливого кроку: бажання скоротити видатки на діяльність трьох соціальних фондів та посилити за ними контроль з боку держави.

За словами голови комітету Галини Третьякової, велика кількість громадян скаржиться на 2-3 місячні затримки у виплатах «лікарняних» та «декретних». Втім жодного разу правління Фонду соціального страхування не зверталося до держави з приводу того, що їх недофінансовано. Більше того, вони не дають прогнозної величини витрат Фонду на наступний рік.

«Враховуючи величезну соціальну відповідальність, реорганізація фонду має відбутися якнайшвидше», – каже Галина Третьякова.

Читайте також: Як дізнатися свій стаж та офіційну зарплату онлайн. Інструкція

Відомо, що видатки на адміністрування органів Пенсійного фонду у 2021 р. склали 5,5 млрд, на адміністративно-господарські витрати Фонду соцстрахування – 1,4 млрд, утримання та управління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та держслужби зайнятості – 3,2 млрд (проект).

На думку голови профільного комітету ВР, об’єднання адміністративних структур Пенсійного фонду України та вищевказаних фондів може не лише скоротити видатки на їх діяльність, а й підвищити якість та виконання Фондами їх основних завдань, пов’язаних із соціальними виплатами.

Нагадаємо, Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду України на 2021 рік. Також планували провести загальну індексацію пенсії з березня цього року. Також цьогоріч на пенсіонерів чекають кілька етапів зростання пенсійних виплат. У березні він стосуватиметься більшості пенсіонерів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!