Україна

Тривають важкі бої за Бахмут, ЗСУ відбили атаки біля Авдіївки та Мар'їнки, – Генштаб

561 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: Генштаб

Фото: Генштаб

Минулої доби противник завдав 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, 61 раз обстріляв з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та критичній інфраструктурі населених пунктів. Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де ЗСУ протягом доби відбили 54 атаки. Найзапекліші бої надалі тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Читайте також: ЗСУ ліквідували розвідгрупу росіян на Донеччині та відбили ворожі штурми, – Генштаб

Коротко по напрямках:

  • На Волинському та Поліському – без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявили.
  • На Сіверському та Слобожанському напрямках противник обстріляв населені пункти Заріччя, Блешня, Карповичі, Медведівка, Янжулівка, Галаганівка, Леонівка, Буда-Вороб'ївська, Грем'яч Чернігівської області; Зноб-Трубчевська, Чернацьке, Середина-Буда, Бачівськ, Сидорівка, Кореньок, Ходине, Шпиль та Миколаївка Сумської області, а також Гур'їв Козачок, Глибоке, Олійникове та Зелене на Харківщині.
  • На Куп’янському – ворог продовжує заходи з фортифікаційного обладнання позицій на окремих ділянках. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Лиман Перший, Кислівка, Берестове Харківської області та Новоселівське Луганської.
  • На Лиманському напрямку противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Терни, Торське, Діброва, Білогорівка, Верхньокам’янське та Спірне Донецької області.
  • На Бахмутському – ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. Противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Оріхово-Василівка та Іванівське. Від ворожих обстрілів постраждали Васюківка, Залізнянське, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Григорівка, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Предтечине, Костянтинівка, Диліївка, Північне, Південне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії біля Авдіївки, Сєверного та Первомайського Донецької області, успіху не мав. Обстріляв Новокалинове, Бердичі, Ласточкине, Авдіївку, Водяне, Первомайське, Карлівку та Невельське Донецької області.
  • На Мар’їнському – протягом минулої доби захисники відбили атаки противника поблизу населеного пункту Мар’їнка. Ворожих обстрілів зазнали Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка та Новомихайлівка Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку минулої доби ворог наступальних дій не проводив. Обстріляв Богоявленку, Новоукраїнку, Шахтарське, Пречистівку та Вугледар Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках противник в обороні. В той же час обстріляв понад 30 населених пунктів. Серед них – Времівка, Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Мала Токмачка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Берислав, Козацьке, Токарівка, Антонівка, Білозерка, Берегове Херсонської області та місто Херсон.

 

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 11 ударів по районах зосередження окупантів. Також знищено 6 ворожих безпілотних літальних апаратів. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 засоби протиповітряної оборони та ще 2 важливих військових об’єкта противника.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!