Церкви і курорти. У МОЗ пояснили, що працюватиме під час січневого локдауну

2559 0
Курортам дозволять працювати, аби люди виїхали з мегаполісів
Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Фото: Volodymyr Hryshchenko for unsplash

Під час карантину, який Кабмін може запровадити на початку січня, можливо працюватимуть гірськолижні курорти, готелі та церкви, про це сьогодні повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, інформує «Українська Правда»

Віктор Ляшко зазначив, що курортам можуть дозволити працювати, щоб люди виїхали з мегаполісів. Готелям дозволять забезпечувати людей сніданками. Церкви працюватимуть з обмеженням одна людина на 5 квадратних метрів.

Читайте тако: «Помаранчевий» карантин. Уряд назвав умови обмежень, які діятимуть до локдауну

Громадський транспорт не закриватимуть. Як і під час весняного карантину, працюватимуть продуктові магазини.

Закрити планують школи, садочки, спортзали, ресторани та інші розважальні заклади. При цьому закладам харчування дозволять працювати на доставку і видачу замовлень. Це попередній перелік обмежень, остаточне рішення уряд має ухвалити на засіданні 9 грудня.

У МОЗ сподіваються, що тритижневий карантин у січні дозволить знизити кількість щоденних хворих приблизно до 6-8 тисяч на день.

Нагадаємо, учора очільник МОЗ заявив, що міністерство не пропонуватиме запроваджувати локдаун до кінця року, але запропонує жорсткий карантин із перших чисел січня на три тижні, раніше в уряді казали, що локдаун в Україні діятиме з 23 грудня по 15 січня.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!