«Цей світ вертеп». Львів'ян кличуть на концерт до річниці з дня народження Грицька Чубая

2459 0
Під час концерту прозвучать відомі пісні і колядки у виконанні Тараса і Соломії Чубай.
Грицько Чубай / Фото: з відкритих джерел

Грицько Чубай / Фото: з відкритих джерел

23 січня у Львівській опері відбудеться концерт «Цей світ вертеп» з нагоди 74-ої річниці з дня народження поета Грицька Чубая. Під час нього прозвучать улюблені пісні Володимира Івасюка, колядки, пісні на слова відомих поетів, POETY та «Колискові для Олекси» у виконанні Тараса Чубая і Соломії Чубай у супроводі симфонічного оркестру INSO-Львів та музичного гурту.

«Цей концерт унікальним тим, що Соломія і Тарас вперше разом виступлять на великій сцені з сольними проєктами. Вони представлять унікальні пісні на слова відомих поетів, колядки та повстанські пісні. І це все на честь Дня народження їхнього батька – Грицька Чубая та відкриття вулиці його імені у Львові», – кажуть організатори концерту VINIL Concert agency.

Популярний автор-виконавець, музикант та композитор Тарас Чубай виконає композиції на вірші Грицька Чубая та інших відомих поетів, а громадська діячка та благодійниця Соломія Чубай представить авторські проекти POETY та «Колискові для Олекси». Знаково, що перед концертом відбудеться відкриття вулиці ім. Грицька Чубая у Львові.

Своєрідним епіграфом вечора стали промовисті рядки Грицька Чубая:

«А світ – вертеп. Кажу я з гіркотою: цей світ – вертеп.

І, мабуть, щонайважче – у ньому залишатися собою,

від перших днів своїх і до останніх не бути ні актором, ні суфлером,

ні лялькою на пальчиках облудних,

а лиш собою кожної години,

а лиш собою кожної хвилини,

з лицем одвертим твердо йти на кін...»

Виступ розпочнеться 23 січня о 19:00. Квитки на подію можна придбати за посиланням

Христина Яким

Партнерська публікація

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!