Якою буде ціна на хліб в Україні восени та у Європі повертають ковідний локдаун. Головне за минулу добу

2333 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Nick Fewings for  unsplash

Фото: Nick Fewings for unsplash

Covid-19 – Грип. Стан трирічної дівчинки із коронавірусом, яку лікують у Львівській дитячій лікарні ОХМАТДИТ, покращився. Її відключили від апарату екстракорпоральної мембранної оксигенації.

Через збільшення захворюваності на Covid-19 серед працівників театр імені Марії Заньковецької у Львові продовжив карантин щонайменше до 5 жовтня.

Читайте також: Біля «Арени Львів» мають побудувати поліклініку та лікарню

Лабораторія Медуніверситету Львова отримала нову потужну систему для проведення ПЛР-тестів – AriaDx американської компанії Agilent Technologies за 723 тис. гривень. Попередню апаратуру було придбано ще у 2010 році і при існуючому навантаженні вона могла в будь-який час вийти з ладу.

У Львові уже можна щепитися від грипу. Доступною є лише одна з чотирьох зареєстрованих в Україні вакцин – південнокорейська «Джісі Флю». Французька «Ваксігрип тетра», нідерландська «Інфлувак» та китайська «Інфлуенза ваксі» надійдуть згодом.

Протягом 6 місяців ВООЗ планує поширити 120 млн нових точних експрес-тестів на коронавірусну інфекцію у країнах з низьким та середнім рівнем доходів. Вони не потребують лабораторного обладнання, визначають результат протягом 15-30 хвилин, а ціна за штуку – близько 5 доларів.

Читайте також: У Львові стартував «Золотий Лев на вулиці». Фоторепортаж

Мадрид стане першою європейською столицею, яка повернула локдаун через коронавірус. Близько 4,8 млн жителів столиці Іспанії будуть позбавлені можливості виїжджати протягом двох тижнів, окрім деяких винятків. Ресторани та бари в Мадриді зачинятимуться раніше та зменшать наполовину дозволену кількість відвідувачів.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 236 осіб (240 – напередодні). Разом 20 826. Одужало – 7 603 (+ 216), померло – 570 (+ 5).

За добу лабцентри зробили 1 649 ПЛР-тестів. Залишку проб у холодильнику нема.

В Україні Covid-19 виявлено у знову рекордних 4 633 осіб (4 069 за попередню добу). Загальна кількість 217 661 пацієнтів. Одужало – 96 591 (+ 2 148), померло – 4 261 особи (+ 68).

Читайте також: Львів у заторах. Де шукати крайнього

Читайте також: У Львові затвердили 9 маршрутів, які курсуватимуть до містечок та сіл Львівської ОТГ. Перелік

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 23 602 (+ 487), Львівщина – 20 826 (+ 236), Харківська – 19 588 (+ 460) та Чернівецька області – 14 787 (+ 182).

Катастрофа під Харковом. Ростислава Булія із села Торчиновичі Старосамбірського району, який загинув внаслідок авіакатастрофи, що сталась увечері 25 вересня поблизу військового аеродрому біля Чугуєва, поховають не раніше, аніж за тиждень-два. Наразі триває ідентифікація тіла.

Білорусь – Санкції. Опублікований список 40 білоруських чиновників, проти яких Євросоюз вводить санкції за нечесні вибори. США теж запровадили санкції проти міністра внутрішніх справ Білорусі та семи інших чиновників. У них відсутнє прізвище самопроголошеного президента Лукашенка

Читайте також: Поліцейські затримали рекетирів із Львівщини, які вимагали гроші у перевізників

Україна має намір приєднатися до санкцій проти Білорусі.

Ціна на хліб – «Укрзалізниця» – Microsoft. Зростання вартості пшениці (на 40%), підвищення цін на цукор (на 30%), соняшникову олію (на 50%) та інші інгредієнти для виробництва хліба, а також девальвація гривні (на 20%) можуть привести до подорожчання хліба, заявив віцепрезидент Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дученко.

Голова правління «Укрзалізниці» Жмак повідомив, що до кінця року Львівський локомотиворемонтний завод відремонтує 6 локомотивів.

Читайте також: Куди у Львові вивозять бруківку після ремонту вулиць. Відео, Фото

Компанія Microsoft вкладе в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько 500 млн доларів.

Ліга Європи. Луганська «Зоря» потрапила до групи G разом з португальською «Брагою», англійським «Лестером» та грецьким клубом АЕК. Перший тур групового турніру запланований на 22 жовтня.

Гарного Вам дня!


 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!