Ціна за гектар паю на Львівщині у два рази більша за середню по Україні

4126 0
Утім за площею відчужених сільськогосподарських земель Львівщина посідає останні місця.
ілюстративне фото: agravery.com

ілюстративне фото: agravery.com

Вартість землі на Львівщині перевищує середню вартість по Україні, утім за площею відчужених сільськогосподарських земель Львівщина посідає останні місця. Про це інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

Читайте також: Випадкові люди можуть отримати землю в селі, а селяни, які з діда-прадіда там живуть – їм зась

«Якщо говорити про кількісні показники, то за підсумками функціонування ринку землі на кінець року, в області продано 436 земельні паї, площею 549 га. При цьому, середня вартість 1 гектару становить близько 96,34 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні більш як у 2,1 раза (44,97 тис. грн) та поступається лише Київській області – 163,37 тис. грн», - наголосила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко.

Найбільше транзакцій з землею проведено у Харківській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Загалом на території Львівщини, з моменту скасування мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення здійснили 2081 правочин щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу -  1,75 тис. га.

Нагадаємо, з 1 липня в Україні стала легальною купівля-продаж землі сільськогосподарського призначення. Торік Верховна рада ухвалила закон про обіг сільськогосподарських земель. За обмеженнями, які він передбачає з 2024 року на ринок зможуть вийти компанії, для них буде обмеження щодо купівлі - 10 тисяч гектарів для однієї юридичної особи. До того в Україні діяв мараторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!