Цього року у Львові з’являться ще три п’ятисекційні трамваї

1962 0
Наразі місто має 9 трисекційних трамваїв та 7 п’ятисекційних.
Фото: Дар

Фото: Дар'я Кучер

Упродовж 2023 року у Львові з’являться ще три п’ятисекційні трамваї «Електрон». Загалом місто закупило 10 п’ятисекційних низькопідлогових трамваїв у компанії «ЕлектронМаш» загальною вартістю 17,3 млн євро без ПДВ, сім з яких вже отримали. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило.

Зараз у Львові є 9 трисекційних трамваїв та 7 п’ятисекційних. Зазначимо, що всі 65 тролейбусів, які були придбані в попередні роки є низькопідлогові і пристосовані для людей з інвалідністю.

«Міський автобусний транспорт є переважно низькопідлоговий. Усі 215 автобусів «ЛАЗ» і «Електрон» – низькопідлогові, більшість з них курсують містом. Також у двох маршрутах приватних перевізників є залучення низькопідлогових автобусів»,– розповів Олег Забарило.

Читайте також: «Для візочника у Львові є два варіанти – дім і балкон». Що можна змінити?

Нагадаємо, що перший із десяти таких трамваїв передали місту на початку грудня минулого року. Нові п'ятисекційні трамваї їздять на 8-му маршруті, що сполучає Сихів із центром, бо це найбільш ефективна лінія, вона виділена і тут великий пасажиропотік. Нові трамваї закуплені за кошти Європейського інвестиційного банку. Місто отримало 12 млн євро на закупівлю десяти п'ятисекційних трамваїв. Як він курсує, дивіться у відео.

Також додамо, що Tvoemisto.tv дізналося, як візочники пересуваються Львовом, чого їм бракує та що для цього робить місто.

 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!