У Львові наразі не знайшли коштів на відновлення парку біля Стрийського автовокзалу

2495 0
Рішення про відновлення парку прийняли ще у червні 2019-го.
Фото: google-maps

Фото: google-maps

У бюджеті Львова цього року не передбачили коштів на відновлення парку Архангела Михаїла біля Стрийського автовокзалу. Про це Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі міської ради. 

У травні 2019-го року львів’яни створили петицію про відновлення парку Михаїла, яка набрала пів тисячі голосів. Пізніше депутати ЛМР під час засідання підтримали цю петицію.

Читайте також: Петиція про облаштування парку Архангела Михаїла набрала необхідні пів тисячі голосів

Зазначимо, що коли львівські архітектори Микола Столяров і Валеріан Сагайдаковський проєктували автовокзал, то за ним більше нічого не мало бути. Тут передбачали кінець міста. Однак, згодом виник ще один район, який стрімко почав розвиватися після відкриття «Арени Львів». 

Читайте також: Як занепав «символ Львова», або Чи зміниться щось на Стрийському автовокзалі

Зі сторони вулиці Стрийської, де головний вхід у автовокзал, мала бути зелена зона, оскільки через те, що цією частиною пролягає стратегічний водогін, будувати нічого не можна. Навколо автовокзалу також мав бути благоустрій і озеленена територія.  

Згідно з проєктом архітекторів, громадський транспорт до автовокзалу мав під'їжджати з боку вулиці Стрийської до кільця перед входом у вокзал. Однак, тролейбусну лінію проклали лише через кілька років і не там, де планували проєктанти. Через цей збій занепала і зелена зона навколо вокзалу, адже тепер люди туди просто не доходять. 

Читайте також: Навколо автовокзалу. Як врятувати від депресії новий район на околицях

Сьогодні зелена зона навколо автовокзалу має 4 гектари, але раніше вона була більшою. Навколо почали створювати нові будівлі, які займають близько трьох гектарів і територію продовжують забудовувати далі.

Софія Шавранська

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!