Цього тижня у Львові розглянуть питання про відновлення очного навчання для початкових класів

8185 0
Усе буде залежати від динаміки захворюваності.

Якщо динаміка захворюваності на коронавірус у Львові впаде, то у середу, 10 листопада, на міській комісії ТЕБ і НС розглядатимуть рішення про відновлення очного навчання для початкових класів. Нині, за словами першого заступника міського голови Львова Андрія Москаленка, ситуацію моніторять, однак динаміка залишається високою.

«Досі фіксуємо досить важку ситуацію. Така динаміка тримається останніх декілька тижнів. Так, за вчора від коронавірусу померло 16 людей, тому заходи, обмеження, які ми приймали, мають завданням розірвати ланцюг поширення хвороби», – каже він ефірі радіо «Люкс FM».

Читайте також: Щоб зупинити Covid-19 на Львівщині, потрібно щодня вакцинувати 25 тисяч людей

У суботу на засіданні міської комісії ТЕБ і НС прийняли рішення, що ретельно відстежуватимуть ситуацію до середи, і той же день вирішуватимуть питання навчання уснів початкових класів. Усе буде залежати від динаміки захворюваності.

Так, зараз у реанімації перебуває 72 львів’янина, що є, за його словами, високим показником. У лікарні швидкої медичної допомоги зараз готують до відкриття ще одну реанімацію на 50 людей. Водночас зберігається високий відсоток вакцинації. Першою дозою вакцинувалося близько 60%, а двома дозами близько 40%.

Нагадаємо, що у Львові зареєстрували петицію про відновлення очної форми навчання в освітніх закладах під час «червоної» зони за умови 100% вакцинації колективів освітніх закладів. Вона зібрала понад 500 необхідних підписів всього за одну добу. Окрім цього, батьки у Львові закликали міськраду дозволили очне навчання школярів. Під міськрадою 3 листопада зібралося лише кілька представників однієї з приватних шкіл Львова, враховуючи епідситуацію. Мета – дозволити дітям ходити до школи, де є вакциновано 100% персоналу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!