В «Шевченківському гаю» буде новий сучасний простір для дозвілля і заходів. Коли добудують

3527 0
Зараз почалися роботи з облаштування укриття в будівлі центру.
Візуалізація інформаційно-освітнього простору

Візуалізація інформаційно-освітнього простору

Сучасний інформаційно-освітній центр у Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького, який спочатку хотіли збудувати у 2016 році, а потім завершити до кінця 2020 року, планують збудувати до кінця 2023 року. Про це повідомив директор музею народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького Михайло Закопець у коментарі Tvoemisto.tv.

Раніше будівництво призупинилось, адже з початком воєнного стану внесли зміни до проєкту, враховуючи актуальні потреби, а саме укриття. Наразі почалися роботи з облаштування укриття в будівлі центру. Це необхідно, бо Музей народної архітектури і побуту часто проводить евакуації культурних цінностей з різних музеїв і центрів. Бетонні конструкції дозволяють облаштувати там велике укриття.

«Все залежить від фінансування міської ради, але є амбітний план цього року завершити облаштування центру. Загалом на будівництво виділили 22 млн гривень», – розповів Михайло Закопець. 

Візуалізація інформаційно-освітнього центру

Уперше про плани створення інформаційно-освітнього центру повідомили у 2015 році. За роки будівництва змінилась його концепція. Так, у новому центрі площа укриття сягатиме понад 100 кв. метрів. Інформаційно-освітній центр складатиметься дитячого освітнього простору, з конференц-залів дляʼ освітньо-наукових заходів, які пов’язані з реставрацією та українською культурою, а також простору для мистецької реабілітації постраждалих від війни. Будівля буде пристосована для людей з інвалідністю та матерів з маленькими дітьми. На території інформаційно-освітнього центру облаштують музейну крамницю та невелику кав’ярню.

Читайте також: Хто будуватиме інформаційно-освітній центр у Шевченківському гаю. Візуалізація

Нагадаємо, що раніше тендер на будівництво виграло ТзОВ «Будкомінвестиція», але з ним розірвали угоду. Цього року перемогла компанія ТзОВ «Бізнес-вектор ДК». Раніше інформаційно-освітній центр носив назву «візит-центр», і на його території проєктували кав’ярню. Через це виникла дискусія стосовно доцільності таких закладів на території музею. Тоді проєкт заморозили на кілька років.

Наталія Вареник

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!