Київ

Цьогорічна весна в Києві ввійшла до двадцятки найтепліших за всю історію

1104 0
Найтепліше було 18 травня – +27,3 °C.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Весна 2023 року в Києві ввійшла до двадцятки найтепліших за всю історію спостережень – від 1881 року. Це підсомувують в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Так, за отриманими даними, середня температура весною в Києві становила +10,1 °C, що на 0,7 °C вище за середні значення. Березень і травень були теплішими за кліматичну норму, а квітень – навпаки.

Загалом під час весни зафіксували сім температурних рекордів, шість із них — у березні. Найхолодніше було 13 березня, коли температура впала до -4 °C, а найтепліше – 18 травня, тоді температура була +27,3 °C.

Кількість опадів у столиці за весну становить 145 мм, це 99% кліматичної норми.

Додамо, цієї весни у Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!