Ціна на цукор до зими зросте на 25%

2124 0
Ціни на цукор в Україні зростуть на 25%. Основна причина – подорожчання газу для виробників. Як повідомляє профільна асоціація "Укрцукор", не дивлячись на відсутність дефіциту буряка, заводи відвантажують цукор по 7,50-8 гривень за 1 кг. За оцінками президента асоціації Миколи Ярчука, ціни на цукор до зими зростуть до 10 грн за 1 кг.
Фото: vidomosti-ua.com

Фото: vidomosti-ua.com

Ключову роль у зростанні ціни на цукор зіграє збільшення витрат цукрових заводів на газ у жовтні. Подорожчання відбудеться також через високі цін на паливо, яке необхідно для транспортування буряків, пише Дело.

Раніше проблеми з подорожчанням або дефіцитом буряків вирішували за рахунок імпорту, так як часто ціни імпортного цукру були нижче вітчизняного. Через зростання курсу долара, такий підхід до вирішення проблеми втрачає сенс. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!