Ця війна може тривати приблизно до кінця літа, – Садовий

16336 0
На думку Садового, після завершення активної фази війни, можливо, буде певний перепочинок.
Фото: Анни Чистякової

Фото: Анни Чистякової

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що війна в Україні, розв’язана Росією, буде тривати в активній чи більш спокійній фазі до кінця літа. Наступні місяці можуть бути складними, але точно ця війна не закінчиться завтра. Про це мер заявив в інтерв’ю «Українській правді».

«Я думаю, що ця війна буде тривати в тій чи іншій фазі десь до кінця літа. Можливо, наступні місяці буде складно. Можливо, літом трохи буде спокійніше. У будь-якому разі ми повинні виходити на якийсь документ, так? Тут відповідальність, звичайно, президента. Я думаю, він якнайкраще володіє ситуацією, знає всі нюанси і має легітимне право приймати всі важливі рішення. Тобто ми розраховуємо свої сили надовго. Коротко скажу. В мене немає такої ейфорії, що завтра закінчиться. Якщо до вересня така гостра фаза закінчиться, то це буде добре», – сказав Андрій Садовий.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

Після цього, з вересня може бути певний перепочинок. Проте невідомо, скільки він може тривати – тиждень, місяць чи рік, додає міський голова. Все залежить від того як світ адаптує завершення активної фази війни.

«Сьогодні російська агентура у всьому світі починає закидувати такий наратив, що Росія не може програти. А ми повинні дати чітке розуміння, що Росія програє цю війну, і вона її програє. І керівництво Росії має тотально змінитися. Тому що люди, які завдали такого болю нашій країні, взагалі цивілізованому світу, не мають права більше приймати жодні рішення і сидіти за одним столом з тими, хто приймає рішення з точки зору світового порядку», – підкреслив Садовий.

Нагадаємо, Росія продовжує перегруповувати війська та накопичувати застарілу техніку. У Курській області, що розташована біля українського кордону, зафіксували більше техніки, ніж було до вторгнення 24 лютого. Також ворог продовжує переміщувати свої військові підрозділи на територію Білорусі. Це роблять для ротації, посилення та поповнення запасів. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!