Цими вихідними у Львові втілять мрію юнака із ДЦП: як долучитися?

2042 0
У суботу, 13 серпня, троє юнаків вирушать у мандрівку зі Львова до Лісабона на велосипедах. Їхній маршрут пролягатиме через 13 країн. Олег та Сашко вже відвідали більшість із них, але відправляться у подорож тривалістю 100 днів, щоб здійснити мрію свого друга Івана, який від народження має легку форму ДЦП.
На фото зліва на право Олег, Іван та Олександр

На фото зліва на право Олег, Іван та Олександр

Даний проект уже відомий під назвою «on 3 wheels»

20-річний Іван Маслюк з Радехівщини хворіє на ДЦП. Ідея проекту виникла у його друзів, коли він розповів, що мріє побачити Лісабон на власні очі. Вони разом склали маршрут подорожі через всю Європу до столиці Португалії. Подолати цю відстань планують за 100 днів. Завдяки благодійникам, триколісний велосипед для Івана за 2,5 тисячі євро друзі привезли із Німеччини.

«Дуже хочу побачити Атлантичний океан. Ми щодня тренуємось, щоб підготуватися до цієї подорожі. Із цими хлопцями ми вже були в Карпатах, зокрема піднімалися в гори. Також плавали на байдарках, їздили верхи на конях. Я впевнений, що на вдасться здійснити цей мегатріп», – розповідає Іван Маслюк.

Кошторис проекту 12 тисяч євро. Більшу частину, завдяки небайдужим людям, вже вдалось зібрати. Проект вже підтримали десятки компаній і сотні добрих людей, які надали фінансову допомогу, обладнання тощо.

«Мрії мусять здійснюватися! Саме тому ми вирішили створити Всесвітній рух допомоги людям з обмеженими можливостями, які мріють подорожувати. Він працюватиме дуже просто: людина, яка самостійно не може подорожувати телефонує нам і каже: «Хочу в Африку». Ми складаємо план і вирушаємо. Мрії здійснюватимемо за гроші зібрані з попередньої подорожі. Фактично, цією подорожжю, у яку вирушаємо 13 серпня, ми збиратимемо кошти для наступної подорожі, для наступного мрійника. Це буде велике коло допомоги, започатковане дружбою, мрією і силою духу», – каже Олег Савчук.

Охочі підтримати проект можуть перерахувати кошти на номер картки Івана Маслюка: 5168 7423 5090 3633 (ПриватБанк).

Детальніше про проект та подорож трьох друзів можна прочитати у матеріалі Tvoemisto.tv Зі Львова у Лісабон на велосипедах. Як друзі втілюють мрію юнака із ДЦП

Опублікувала Маряна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!