На правах реклами

Турбота про своє здоров’я. Де у Львові можна пройти постковідну реабілітацію

1693 0
Після неї можна буде повернутися до звичного життя, краще концентруватися на своїй роботі, витримувати звичні фізичні навантаження і тренуватися.

Запальні процеси в організмі, функціональні збої в роботі органів, розлади нервової системи – навіть перенесений у легкій формі Covid-19 може значно погіршити якість життя від кількох тижнів до кількох років. 

«Післяковідному синдрому», який внесеним в міжнародний класифікатор хвороб, успішно протидіють лікарі медичного центру «Біомед». 

Нове відділення на Сихові

Медичний центр «Біомед» у Львові за понад 20 років своєї роботи поєднав надсучасні та перевірені часом лікувальні методики класичної та альтернативної медицини, апаратного та безмедикаментозного лікування. Тут працює 30 висококваліфікованих лікарів  та представлено 17 лікарських спеціальностей.

У вересні цього року, завдяки командній роботі та багаторічному досвіду, медичний центр «Біомед» відкрив нове відділення на Сихові, яке сконцентрується над відновленням здоров’я львів’ян та гостей міста після перенесеного Covid-19. 

Адже в медичний центр все частіше звертаються люди після цієї хвороби зі скаргами на проблеми зі здоров’ям. Адже Covid-19 є не типовим захворюванням, він залишає слід, навіть якщо все пройшло безсимптомно. Саме тому потрібно розуміти, на що звернути особливу увагу.

«Ми відкрили нове відділення і присвятили його реабілітації після Covid-19. Тут команда наших спеціалістів ефективно відновлюватиме здоров’я пацієнтів. Для кожного з них буде розроблено індивідуальний план лікування», – розповідає головний лікар закладу Орест Пронів.

Covid-19 пригнічує роботу органів та знижує імунітет

«Постковідний синдром» – патологічний стан, що впливає на фізичне і психоемоційне самопочуття пацієнта. Медичний центр «Біомед» розробив програму відновлення для пацієнтів після перенесеної хвороби. Адже, в якій би формі не протікав «ковід», він залишає по собі негативні наслідки для організму.

Найбільш схильні до розвитку ускладнень люди із такими хронічними захворюваннями:

  • серцево-судинної системи;
  • органів дихання;
  • астмою;
  • цукровим діабетом.

Також зверніть увагу, що відновлення після перенесеної хвороби необхідно пацієнтам, у яких спостерігаються такі симптоми:

  • слабкість;
  • кашель;
  • задишка;
  • неуважність;
  • біль у грудях і в суглобах;
  • субфебрильна температура;
  • проблеми зі сном;
  • тахікардія;
  • погіршення фізичної форми;
  • панічні атаки та інші розлади нервової системи.

Перш ніж приступити до відновлення потрібно дізнатися, які системи організму були уражені. Тому першочерговим для пацієнта мають бути: детальне обстеження всіх органів та систем, або консультація терапевта, якщо обстеження вже пройдено раніше.

Обстеження, які пропонує медичний центр «Біомед»

«Біомед» – це завжди про найкращий вибір та індивідуальний підхід, тому провідні спеціалісти підготували комплексні огляди за класичними та альтернативними методами обстежень. В класичні комплексні обстеження входять найбільш необхідні: загальний огляд (антропометричні дані – вимірювання тиску, пульсу, ріст, вага), ЕКГ, спірографія, оксигемометрія, лабораторні аналізи, УЗД органів черевної порожнини та легень.

Підготовка до реабілітації після Covid-19 передбачає комплексний аналіз стану організму, завершальним етапом якого є складання індивідуального плану відновлення здоров’я.

Клініка «Біомед» оснащена новітнім обладнанням експертного класу і має весь спектр обстежень, які дозволяють проводити всю необхідну діагностику в найкоротші терміни.

Що входить в програму відновлення після Covid-19

«Ми розглядаємо організм, як цілісну систему, яка самовідновлюється. Тобто, під час реабілітації ми по-максимуму використовуємо ресурси власного організму до самовідновлення» – пояснює головний лікар відділення Орест Пронів.

Програма відновлення після коронавірусної хвороби розділена на три етапи, які загалом тривають три місяці: 

  1. очищення (детоксикація) організму після тривалої медикаметозної терапії, залишків вірусу та наслідків його життєдіяльності;
  2. відновлення – покликане відновити здоров’я ресурсами власного організму, тут і здорове харчування, психологічні консультації, фізіотерапевтичні процедури, компенсація дефіцитів; 
  3. фізична реабілітація включає в себе помірні фізичні навантаження, масажі та інші активаційні процедури. 

Спеціалісти переконані – організм володіє потужними ресурсами самовідновлення. Часто достатньо відновити всі функції нервової системи за допомогою фізіотерапії та інших, більш лагідних для організму методів. Тому в медичному центрі «Біомед» застосовується лише індивідуальний підхід до кожного. 

Основною перевагою післяковідної реабілітації в медичному центрі «Біомед» є режим «денного стаціонару». Вам не потрібно кудись далеко їхати, лягати в лікарню, чи купувати путівку в санаторій. Також не доведеться на три місяці бути відсутніми на роботі чи у сім’ї. Ви одночасно повноцінно живете і приділяєте час організму, якому потрібно допомогти відновити втрачені під час захворювання ресурси.

Достатньо 2-3 рази на тиждень по 3-4 години відвідувати медичний центр «Біомед» у зручний для Вас час, щоб пройти всі необхідні етапи для відновлення.

Повернути сили та працездатність

Зокрема, програма післяковідної реабілітації спрямована на діагностику та відновлення функцій легень, роботи дихальної системи, стану серцево-судинної системи. Вона допомагає швидко повернути сили та працездатність, значно покращити психоемоційний стан.

Відразу після реабілітації пацієнти можуть повернутися до звичного життя, краще концентруватися на своїй роботі, витримувати звичні фізичні навантаження і тренуватися.

В цей складний для всього світу час, швидкість життя неможливо сповільнити, якщо організм вийшов з ладу, але можна пришвидшити процес відновлення та покращити якість життя. Тож подбайте про себе та своїх рідних.

Вас чекає три місяці турботи про себе і своє здоров’я. Ви дізнаєтесь багато про свій організм і зможете застосовувати набуті знання усе життя та перетворити їх в корисні звички.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!