Туреччина, Грузія і Хорватія у «червоній» зоні. МОЗ оновило список країн, які не рекомендують відвідувати

1454 0
Через несприятливу епідеміологічну ситуацію з Covid-19 не рекомендують відвідувати 45 держав.

Міністерство охорони здоров'я України сьогодні, 24 грудня, представило оновлений список країн, які потрапили до «червоних» та «зелених» карантинних зон. Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

Зокрема, через несприятливу епідеміологічну ситуацію не рекомендують відвідувати 45 держав. Йдеться про Литву, Молдову, Німеччину, США, Грузію, Сербію, Хорватію, Люксембург, Швецію, Словаччину, Кіпр, Туреччину, Азербайджан, Болгарію тощо.

Читайте також: У МОЗ оприлюднили план вакцинації українців

У «зеленій»зоні натомість перебуває Україна, Польща, Італія, Ізраїль, Албанія, Бразилія, Білорусь, Монако, Франція, Туніс, Аргентина, Мальта, Мексика, Чилі, Перу, Ліван тощо. Повний перелік країн можна переглянути за посиланням

Важливо, що після повернення з країн «червоної» зони українці мають піти на 14-денну самоізоляцію або здати ПЛР-тест і отримати негативний результат. По поверненню з країн «зеленої» зони ж не потрібно здавати тест на коронавірус чи йти на самоізоляцію.

Для того, аби дізнатися про правила в'їзду в ту чи іншу країну, для україців Міністерство закордонних справ розробило онлайн-мапу. Вона доступна за посиланням і постійно оновлюється.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!