«Твоє місто» запускає новий проєкт про перемогу та літній графік руху поїздів через Львів. Підсумки доби

993 0
Нині 24 травня та 455 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. На цих ділянках фронту відбулось 26 бойових зіткнень, в епіцентрі – Бахмут та Мар’їнка.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження противника та 3 – по зенітно-ракетних комплексах. Уражені 3 пункти управління, склад боєприпасів, 2 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях та ще 3 важливі цілі ворога. Збито ударно-розвідувальний вертоліт Ка-52, 4 БпЛА типу «Shahed» та розвідувальний дрон типу «Zala».

Читайте також: У Києві та в області пройдуть військові навчання. Фотографувати рух техніки заборонено. Громадян просять зберігати спокій та не повідомляти у соціальних мережах про переміщення техніки та особового складу заборонено.

Та: Що буде перемогою для України? «Твоє місто» запускає новий проєкт. Що буде перемогою для кожного з нас, чого нас вчить історія тих країн, де були перемоги і поразки, чому варто про це дискутувати вже зараз? «Медіа-хаб «Твоє місто» започатковує серію розмов з військовими, волонтерами, істориками, політиками, громадськими та культурними діячами, підприємцями, чиновниками та освітянами – усіма, хто щодня наближає нашу перемогу.

Акцент дня: «Швидко відновитись і повернутись назад». Чого хочуть військові та що з реабілітацією. Українці незламні, вони йдуть до перемоги, яка буде неодмінно, але все більше військових потребують фізичної і психологічної реабілітації. У Львові, як в потужному тиловому центрі, з’являються великі нові заклади – Superhumans i Unbroken, лікування відбувається в військових шпиталях, лікарнях. Але про реабілітацію військових треба говорити максимально комплексно. Чого вони потребують зараз і в далекій перспективі, щоб максимально швидко соціалізуватися, включитися в нормальне життя або продовжити службу, яку реабілітацію можуть отримати і як можна покращити цей процес, «Твоє місто» з’ясовувало під час публічної дискусії «Незламні Суперлюди. Як організована реабілітація військових на Львівщині».

Ключові події:

1. Україна отримає від ЄС ще 1,5 млрд євро фінансової допомоги. Це вже четвертий транш у межах річного пакета макрофінансової допомоги на 18 мільярдів євро.

Читайте також: На Львівщині торік нарахували 386 мільйонерів. У 2021 році їх було 392;

2. «Замість озера на Замарстинівській хочуть збудувати заклад харчування», – активіст. «Нарешті публічно визнали, що мають намір збудувати там «якийсь заклад харчування», але все ще не визнають, що то буде McDonald’s з макдрайвом. Офіційно визнали, що, аби збудувати McDonald’s, там місця немає, тому будувати будуть на місці озера, а озеро начебто зроблять поруч. Якщо лишиться на нього місце... Позиція влади міста засмучує: дають добро на забудову, бо сподіваються, що забудовник зробить благоустрій та зробить озеро», – стверджує голова ГО «Зручне місто» Юрій Тер-Арутюнян.

Читайте також: Зелену зону на Січових Стрільців в Києві знищують заради парковки, – Перов. Обурення мешканців викликає те, що вирубка дерев проводиться без належних документів та консультацій з місцевими жителями. Під час спроби з’ясувати підстави для такого рішення, мешканці отримали відповідь про те, що ці дерева нібито загрожують життю людей;

3. «Укрзалізниця» запроваджує новий графік руху поїздів, які курсуватимуть через Львів. Додано новий маршрут, який курсуватиме через Львівщину.

Також «Укрзалізниця» запустила нові рейси та запровадила ряд змін для поїздів з Києва.

На цю ж тему: «Укрзалізниця» тестуватиме окремі жіночі вагони наступні кілька місяців. Купити квитки у жіночі купе можна тільки через власний мобільний застосунок.

Читайте також: У Львові знову почне курсувати трамвайний маршурт №7. «Попередньо планується до випуску до 10-ти трамвайних вагонів. Інтервал руху буде визначено після проведення «обкатки» трамвайним вагоном, а також після проведення аналізу пасажиропотоків та інтенсивності транспортного руху на вказаному маршруті», – розповіли у Львівелетротрансі.

Та: На Львівщині відновили автобусний маршрут, що не курсував два роки. Йдеться про сполучення Львів АС-2 – Броди АС – Жарків;

4. У «Дії» тепер можна обміняти чи відновити водійське посвідчення. «Подаєте заяву в застосунку, а потім забираєте посвідчення в сервісному центрі МВС. Чи взагалі відмовляєтеся від пластикового документа та залишаєте лише цифровий. Адже ми першими у світі прирівняли пластикове водійське посвідчення до електронного. Рухаємося в напрямі digital-first», – повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

На цю ж тему: На Київщині встановили 500 камер з функцією розпізнавання облич. Як працюватимуть. «Для гарантування безпеки виникла потреба в нових засобах та методах, прогресивних технологіях, можливості оперативного управління та впливу на екстрені ситуації», – повідомив очільник поліції Київщини генерал Андрій Нєбитов;

5. На заняттях школярі розмовляють українською, а на перервах – російською. У Львові обговорять, як це змінити. У Львові пройде дискусія «Українськомовне середовище – запорука успішної освіти», яку Tvoemisto.tv транслюватиме на своїх ресурсах.

Читайте також: Львів’ян запрошують відсвяткувати 25-річчя музею Грушевського. У програмі заходів низка виставок та музейне дійство.

Слава Україні! Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!