У США підтвердили, що планують передати Україні системи ППО середньої і великої дальності

1881 0
Пакет також міститиме «деякі інші предмети, у яких є термінова потреба».
Президент США Джо Байден

Президент США Джо Байден

Сполучені Штати планують передати Україні системи ППО середньої і великої дальності в новому пакеті військової допомоги. Про це повідомив радник президента США Джо Байдена Джейк Салліван, повідомляє The New York Times, передає Hromadske. 

За його словами, Штати мають намір зібрати пакет, який міститиме передові засоби протиповітряної оборони середньої та великої дальності для українців. Салліван не надав інформації про будь-яку конкретну систему, але сказав, що пакет також міститиме «деякі інші предмети, у яких є термінова потреба», включно з боєприпасами для артилерійських та контрбатарейних радіолокаційних систем.

Водночас анонімний американський чиновник, який знайомий з рішенням, заявив, що адміністрація Байдена придбає для України NASAMS – передову систему протиракетної оборони середньої та великої дальності, яка «дозволить Україні захищати свої сили на більшій відстані».

За словами джерела NYT, США оголосять про нову військову допомогу вже цього тижня. Посадовець відзначив, що обладнання оплатять коштом екстреного фінансування, яке Конгрес США схвалив для допомоги Україні.

Напередодні CNN з посиланням на поінформоване джерело також писало, що цього тижня США планують повідомити про закупівлю для України систем протиракетної оборони NASAMS середньої та великої дальності. Сам Байден нещодавно оголосив, що Сполучені Штани нададуть Україні «більш досконалі ракетні системи та боєприпаси».

Читайте також: «У відповідь на російські обстріли НАТО мало б розгорнути ППО в Україні», – Резніков 

Нагадаємо, що президент США Джо Байден 21 травня підписав закон про виділення Україні військової, економічної та гуманітарної допомоги на загальну суму в майже 40 мільярдів доларів. Пакет допомоги включає понад 18,7 мільярда доларів військової допомоги та безпекової допомоги.

Також документ передбачає майже 8,8 мільярда доларів для фонду економічної підтримки України, а ще – 5 мільярдів доларів на розв'язання проблеми дефіциту продовольства у світі, спричиненого війною.

23 червня США оголосили про новий пакет оборонної допомоги для України на 450 мільйонів доларів, який включатиме додаткові реактивні системи залпового вогню HIMARS.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!