У березні до Землі наблизиться найбільший астероїд

1391 0
У NASA розраховують, що 21 березня астероїд на швидкості 124 000 км/год пролетить на відстані близько 2 млн км від Землі.
фото: nasa

фото: nasa

У березні 2021 року астероїд FO32 2001 наблизиться до планети Земля так, що дасть вченим можливість краще його вивчити. Це може бути найбільший астероїд, який пролетить на відносно близькій відстані від нашої планети в 2021 році. Про це повідомляє пресслужба NASA.

У NASA розраховують, що 21 березня астероїд на швидкості 124 000 км/год пролетить на відстані близько 2 млн км від Землі, що в 5,25 разів більше відстані від нашої планети для Місяця. Зауважують, що загрози зіткнення немає, оскільки після короткого зближення астероїд віддалиться від Землі і зблизиться з нею в 2052 році на відстань 2,8 млн км.

За астероїдом спостерігатимуть за допомогою інфрачервоного телескопа, встановленого на горі Мауна-Кеа на острові Гаваї. Спектрограф телескопа SpeX дозволить вивчити відбивається від FO32 2001 сонячне світло і дізнатися його хімічний склад. Астероїд також зможуть побачити і астрономи з південної півкулі і низьких північних широт. Для цього їм потрібні телескопи середнього розміру з апаратурою не менше 8 дюймів, окрім цього, й зоряні карти.

Для довідки

Астероїд 2001 FO32 виявили в 2001 році. Спочатку його розміри оцінювали в 1 км ширини. Пізніші дослідження дозволили припустити, що він дещо менший – від 440 до 680 метрів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!