У Білорусі стартували військові навчання

4629 0
У відомстві наполягають, що ці навчання – планові.
Фото: Associated Press

Фото: Associated Press

Збройні сили Білорусі з 29 по 31 березня будуть проводити спільне штабне тренування. Про це повідомило Міністерство оборони країни в Telegram.

У відомстві зазначають, що тренування є плановим «логічним продовженням технічного забезпечення, удосконалення злагодженості органів військового управління та підготовкою до командно-штабного навчання Збройних Сил».

Читайте також: Генштаб ЗСУ заявив про високу загрозу наступу з Білорусі на волинському напрямку

На навчаннях планують «підвищити практичні навички посадових осіб у прийнятті рішень, плануванні застосування підпорядкованих сил та засобів», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Генеральний штаб Збройних Сил заявляє, що наразі існує висока загроза наступу з Білорусі на волинському напрямку. Водночас сили оборони України готові до відсічі. За даними розвідки, протягом найближчих днів Білорусь вступить у війну з Україною на боці Росії. За інформацією джерел серед військових та силовиків, незважаючи на опір з боку рядових військових та мешканців Білорусі, рішення ухвалило керівництво країни.

Українські військові та держслужбовці вже повідомляли, що Білорусь готувалася до вторгнення в Україну до 21:00 11 березня, але поки цього не сталося. А на початку березня білоруси почали блокувати рух залізницею для того, щоб ускладнити переміщення вантажів воєнного призначення. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!