У Бородянці презентували систему для збереження робіт Бенксі від вандалів та середовища

726 0
Органи місцевого самоврядування Київщини за співпраці з компанією Ajax Systems представили бездротову систему для збереження чотирьох вуличних робіт Бенксі від вандалізму та впливу навколишнього середовища.
ФОТО: БОРОДЯНСЬКА СЕЛИЩНА ОТГ

ФОТО: БОРОДЯНСЬКА СЕЛИЩНА ОТГ

Сьогодні у Бородянці відбувся спільний пресбрифінг Міністерства культури та інформаційної політики, органів місцевої влади Бучі та Бородянки та компанії Ajax Systems. Під час брифінгу повідомили про презентацію рішення для захисту робіт вуличного художника Бенксі у Києві та області.

«У нас було завдання зберегти ці графіті, бо ми вважаємо, що це частина нашої культурної спадщини. Кожна робота Бенксі має залишитися на тому місці, де її зобразили, й у первинному вигляді. Ми розв'язали цю проблему за допомогою колег з Ajax Systems – ми дуже вдячні за їхню безкорисливу допомогу», – сказав заступник голови Київської ОДА Олег Торкунов.

Читайте також: «Укрпошта» випустила нові марки, використавши дизайн графіті Бенксі

Зазначається, що бездротову систему безпеки встановили на чотирьох роботах Бенксі в Бородянці, Ірпені та Горенці. Датчики руху та удару системи фіксують спроби пошкодження чи наближення до об'єктів, вмикають вуличну сирену та передають сповіщення до охоронної компанії через центральні системи безпеки. Водночас від природних пошкоджень малюнки захищають прозорі протиударні стінки з полікарбонату.

Відомо, що вартість всіх робіт склала близько пів мільйона гривень. Роботи профінансовані Ajax Systems за зверненням Київської адміністрації.

Заступник голови Київської ОДА зазначив, що місцева влада і надалі працюватиме над збереженням робіт Бенксі в процесі відновлення будинків, на яких вони розташовані. Для цього проведуть конкурси для пошуку архітектурних рішень з урахуванням артоб'єктів.

Читайте також: італійський художник створив в Ірпені декілька шедеврів   

Нагадаємо, раніше британський вуличний художник Бенксі підтвердив, що створив сім стінописів в Україні, зокрема у Києві, Гостомелі, Ірпені й Бородянці.

На початку грудня минулого року кілька людей зрізали та намагалися викрасти картину Бенксі, яку він наніс на стіні розбитого військами РФ будинку в Гостомелі. Під час досудового розслідування була проведена мистецтвознавча експертиза, за результатами якої визначено вартість картини британського митця – понад 9 мільйонів гривень.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!