Київ

У Бучі новими маршрутами почали курсувати автобуси, які місто отримало від німецьких міст

1148 0
Громада змогла створити власного перевізника — «Бучатранссервіс», отримавши автобуси від німецьких міст.
Фото: Бучанська міська рада / Facebook

Фото: Бучанська міська рада / Facebook

8 травня, у Бучі вперше вийшли на маршрути муніципальні автобуси, подаровані муніципалітетами німецьких міст Дрезден та Бергіш Гладбах. Про це повідомили у Бучанській міській раді.

Загалом громада отримала 10 автобусів як гуманітарну допомогу від німецького міста-побратима Бергіш-Гладбах, два з них передали ЗСУ, решту – використовуватимуть для створення маршрутів громадського транспорту. Також автобуси передав Дрезден. Завдяки цьому, у громаді створили власного перевізника – комунальне підприємство «Бучатранссервіс».

У міській раді розповіли, що протягом останніх трьох місяців автобуси виходили на маршрути у тестовому режимі, досліджуючи пасажиропотік. Відтак на першому етапі комунальний транспорт перевозитиме пасажирів у межах Бучанської громади. У подальшій перспективі розглядають можливість запустити маршрути до Києва.

Читайте також: віртуальні транспортні картки обійдуться у киянам у 20 млн гривень

Наразі працюють чотири маршрути, які сполучають Бучу з Ворзелем (№101, 102), селом Синяк (№103) та Здвижівкою (№104). Графік передбачає лише три-чотири рейси на день в кожен бік.

Вартість проїзду на маршрутах 101 і 102 складає 11 гривень по місту (Буча чи Ворзель), 19 гривень з кінця в кінець.

Тарифи на маршруті 103: Буча–Синяк — 34 гривні; Буча–Блиставиця — 11 гривень.

Тарифи на маршруті 104: Буча–Ворзель — 11 гривень; Буча–Бабинці — 27 гривень, Буча-Здвижівка — 34 гривні. Усі тарифи — за посиланням.

Зазначимо, в Бучі сьогодні також офіційно відкрили площу Бергіш-Гладбах. Розташована вона на перетині вулиць Інститутська та Леха Качинського. Офіційна церемонія відкриття відбулася сьогодні – за участі делегатів з німецького міста-побратима.

Як ми писали раніше, Буча стане членом європейської асоціації з місцевої демократії.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!