Київ

У Чорнобильській зоні військові укріплюють оборонні рубежі на випадок атак із півночі

671 0
Там вже почали розбудовувати опорні пункти та укріплення.
Фото: Командування Об

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

У Чорнобильській зоні на Київщині триває облаштування оборонних рубежів. Також військові отримали генератори для комфортного перебування на позиціях. Про це повідомив командувач Об’єднаних Сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв у Facebook.

У Північній операційній зоні тривають роботи з удосконалення рубежів та позицій для ведення довготривалої оборони. Значна увага командування приділяється й створенню комфортних побутових умов для особового складу.

Для військових вже передали близько 500 генераторів потужністю від 2 до 9 кіловат. Зокрема у підрозділи на території Чорнобильської зони відчуження.

«У подальшому планується передати до 5000 електрогенераторів, зокрема потужністю до 100 кіловат, на загальну суму близько 4 мільйонів доларів», – зазначив Наєв.

У командуванні наголосили, що перед облаштуванням рубежів українські військові провели ретельну радіаційну розвідку – у небезпечних зонах роботи не ведуть.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!