У Чорному морі росіяни тримають у готовності сім носіїв ракет «Калібр»

1437 0
Окупанти продовжують здійснювати контроль морських комунікацій в Азовському морі
Фото: Слово і Діло

Фото: Слово і Діло

У Чорному морі російські окупанти тримають в готовності до ракетних ударів 7 носіїв оперативно-тактичних ракет «Калібр». Про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомили у Фейсбуці.

«У Чорному морі ворог продовжує утримувати в готовності до нанесення ракетних ударів 7 носіїв оперативно-тактичних ракет «Калібр» та продовжує здійснювати контроль морських комунікацій в Азовському морі», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Загроза через запуск ракет з акваторії Чорного моря. Головне за добу на Львівщині

Зазначимо, що незаконно контролюючи Азовське море та оголосивши його закритим для цивільного судноплавства, росія продовжує забезпечувати рух цивільних суден через акваторію Азовського моря у своїх інтересах. Рух здійснюється з вимкненими системи автоматичної ідентифікації.

Додамо, що за добу прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря 39 суден, з них 15 суден рухались із протоки Босфор. До Чорного моря – 31 судно, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, 5 липня, протиповітряна оборона Повітряних сил збила три крилаті ракети, запущені росіянами з Чорного моря.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!