«У дітей мала б бути військова і домедична підготовка». Керівник освіти Львова про зміни з нового навчального року

2274 0
Кожен заклад має додаткові навчальні години. Так, кожна школа могла б запровадити військову і домедичну підготовки.
Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/Твоє місто

У львівських школах з 1 вересня хочуть запровадити курси з військової та домедичної підготовки. Про це повідомив у відеопроєкті «Тема тижня» на Tvoemisto.tv керівник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк.

«Військова й домедична підготовка – це те, що наші діти мають навчитися робити. Вони мають рости стійкими до будь-якої брехні та пропаганди, бо цей вірус легко підхопити, він може руйнувати людей, суспільства, країни. Тому дуже важливо навчити наших дітей медіаграмотності, критичного мислення, читати «правильну» літературу, розрізняти правду і брехню. Це у наш час одна з найважливіших компетенцій», – сказав він.

Читайте також: Формат буде різний. Як розпочнеться новий навчальний рік для львівських школярів

За його словами, кожен заклад має додаткові навчальні години. Так, кожна школа могла б запровадити військову і домедичну підготовки.

«Кожен заклад має додаткові навчальні години, за рахунок яких їх можна впроваджувати. Ми це ініціюватимемо і в цьому допомагатимемо. Важливо, щоб це були не лише окремі курси. Я завжди кажу: не треба на одному предметі вчити дітей бути чесними – це треба робити на кожному. Ми не можемо просто вчити дітей формул, створювати довкола них таку собі мильну бульбашку, з якої дитина рано чи пізно вийде. Так не може бути! Це як нитка з голкою, яка має пройти через усі шари тканини», – зазначив керівник управління освіти.

Повну програму про те, як навчатимуться львівські школярі з 1 вересня, як їх підготувати до загроз і убезпечити від них, чи будуть в учнів нові підручники, дивіться сьогодні о 19.30 у щотижневій програмі «Твого міста» «Тема тижня» на ресурсах Tvoemisto.tv у Facebook та на каналі у YouTube

Нагадаємо, про те, яким буде новий навчальний рік у школярів на Львівщині, за яким форматом вони навчатимуться, які проблеми матимуть освітяни і до чого варто готуватися, читайте тут.

Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!