У ДТП на Львівщині з початку року загинули понад 200 осіб, з них – 11 дітей

1327 0
Сьогодні, 15 листопада, у світі відзначають День пам’яті жертв ДТП.

Від початку року внаслідок аварій на автошляхах Львівщини загинули 219 осіб, з них – 11 дітей. Про це повідомила поліція Львівської області.

Читайте також: У ДТП на Львівщині потрапили дві маршрутки. Є загиблі

За даними поліції, упродовж 10 місяців цього року на дорогах Львівщини сталося 8 740 ДТП, з них 1 713 – з потерпілими. Внаслідок автопригод загинули 219 осіб, а 2058 осіб отримали травми.

«Найчастіше смертельні ДТП трапляються через перевищення безпечної швидкості руху, порушення водіями правил маневрування та недотримання дистанції. Ще одна причина дорожньо-транспортних пригод – водіння у нетверезому стані. Протягом січня-жовтня водії у стані сп’яніння скоїли 495 ДТП, 79 з яких – з потерпілими. В них загинули 6 осіб, 110 отримали травми», – повідомили у поліції.

За цей період на Львівщині сталося 292 ДТП за участю дітей, в яких 11 дітей загинули.

Читайте також: У Дрогобичі автобус збив на смерть 13-річну дівчинку

Найпоширенішими видами ДТП є автозіткнення – вони становлять понад 56% від усієї кількості автопригод. Якщо проаналізувати кількість ДТП за часом скоєння, то пік аварійності припадає на 18.00, а найбільша кількість дорожньо-транспортних пригод з потерпілими стається близько 19.00.

Зазначимо, що щороку у третю неділю листопада у всьому світі відзначають день пам’яті жертв ДТП, аби нагадати людям про масштаби смертності і травматизму внаслідок дорожньо-транспортних пригод.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!