У Дитячій лікарні на Орлика запрацював дороговартісний рентгенапарат

1767 0
Апарат дуже важливий для надання невідкладної допомоги, адже має функцію томосинтезу і платформу цифрової обробки зображень.
Фото: Львівська міська рада

Фото: Львівська міська рада

У рентгенологічному відділенні львівської міської дитячої лікарні на вулиці Пилипа Орлика запрацював рентгендіагностичний комплекс Sonialvision G4, який нещодавно отримали у лікарні. Про це пишуть у Львівській міській раді. 

«Цей апарат – це третій апарат в Україні, який має унікальну томофункцію, тобто це аналог комп’ютерного томографа, але він дає тільки 10% опромінення, у порівнянні з томографом. На сьогодні зроблено близько 800 знімків на цьому апараті, ми дуже задоволені ним», – каже головний лікар лікарні на Орлика Дмитро Квіт. 

За допомогою цього апарату лікарі можуть обстежувати функції шлунково-кишкового тракту, сечовивідної системи та серцево-судинної системи. Також програмне забезпечення обладнання дозволяє поєднувати його можливості з ендоскопічними методами оперативного хірургічного лікування всіх органів і систем, зокрема стає доступною лінійна ангіографія

За словами Дмитра Квіта, у лікарні також очікують на обладнання і запроваджують проєкт слухопротезування у дітей. 

«Окрім того, в нас ще є цифровий рентгенапарат, який обстежує всіх ургентних хворих, тобто переломи, забої. Також в нас є придбаний торік пересуваний рентгенапарат, що працює в корпусі для новонароджених дітей», – додає Дмитро Квіт. 

Читайте також: Дитячій лікарні на Орлика придбали дороговартісний рентгенапарат. Фото

Нагадаємо, що відповідно до рішення депутатів Львівської міськради, для Лікарні швидкої допомоги, 8-мої міської лікарні та дитячої лікарні на Пилипа Орлика закуплять медичне обладнання на умовах лізингу. Обладнання закуплять для відділення нейрохірургії, відділення реанімації та центру кохлеарної імплантації на загальну суму 30,2 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!