Київ

У Франції встановили пам’ятник дочці Ярослава Мудрого – королеві Анні Київській

722 0
Пам'ятник встановили у містечку за 12 км від Парижу.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У місті Ле Блан-Мені встановили пам’ятник Анні Київській – дочці князя Київської Русі Ярослава Мудрого і королеві Франції. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Від Києва у заході взяв участь перший заступник голови КМДА Микола Поворозник. Він зазначив, що одна з перших історично важливих офіційно зафіксованих згадок про місто Ле Блан-Мені належить саме Анні Київській. Це було у далекому у 1060 році.

«Віднині у місті Ле Блан-Мені стоятиме пам’ятник Анні Київській, а місто стане учасником великого міжнародного проєкту – «Шлях Королеви», що розпочався у древньому Києві, коли юна донька Великого князя Київської Русі-України Ярослава Мудрого Анна вирушила до далекої Франції до свого майбутнього августійшого чоловіка Генріха I. Рухалася нинішніми територіями Польщі, Чехії, Австрії, Німеччини, Бельгії, Люксембургу... Усі ці країни є учасниками нашого проєкту», – розповів Микола Поворозник.

Він окремо додав, що це дуже символічно, що Франція й Україна мають спільне минуле.

Раніше ми повідомляли, що в центрі Парижу з'явиться сквер.

 

ТЕГИ: київ, КМДА

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!