У Генштабі ЗСУ розповіли, куди росія планує направити мобілізованих

3838 0
Найбільшу частину тих, хто підлягатиме мобілізації, становитимуть посадові особи сержантського та рядового складу, а також молодші офіцери.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У Генштабі ЗСУ вважають, що на першому етапі часткової мобілізації росіяни планують доукомплектувати свої з’єднання та військові частини, що воюють в Україні, а також частина сил може піти на доукомплектування прикордонної служби. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов, пише УП.

Читайте також: Ядерний шантаж і мобілізація – панічні ознаки того, що плани путіна зазнали краху, ­– Маляр

«Згідно мобілізаційних планів росії, мобілізації підлягатимуть близько 300 тисяч осіб. За попередніми оцінками, призов відбудеться як найменше у два етапи, може бути більше. На першому етапі, імовірно протягом місяця-півтора, противник планує доукомплектувати до повного штату свої з’єднання та військові частини, що залучені до ведення бойових дій на території України. Також не виключається, що частина сил піде на доукомплектування прикордонної служби федеральної служби безпеки противника для вивільнення особового складу підрозділів збройних сил, які задіяні на прикритті державного кордону з нашою країною», − пояснив він.

За словами Громова, найбільшу частину тих, хто підлягатиме мобілізації, становитимуть посадові особи сержантського та рядового складу, а також молодші офіцери, адже це категорія, яка найбільше понесла втрат у ворога.

«В подальшому не виключається, що протягом другого етапу противник продовжить виконувати свої заходи мобілізації, буде створена відповідна низка загальновійськових формувань оперативного і тактичного рівня, відповідний комплект підрозділів ракетних військ і артилерії. Одночасно ми розуміємо, що фахівців дефіцитних спеціальностей у противника на даний час немає, а їх підготовка буде займати тривалий час. Тому насамперед противник зосередив свою увагу на формуванні загальновійськових частин підрозділів, підрозділів ракетних військ та артилерії», – сказав представник Генштабу.

Він зазначив, що, за даними української розвідки, поспішність кремля щодо оголошення часткової мобілізації є наслідком зростання ряду внутрішніх і зовнішніх загроз режиму путіна.

«Насамперед це неспроможність діючої російської влади досягти анонсованих цілей «спеціальної військової операції», зростаюча підтримка України країнами Заходу та збереження курсу нашої держави на вступ до НАТО, а також загострення в росії соціально-економічних проблем та посилення санкційного тиску на рф», – сказав Громов.

Читайте також: Мобілізація в росії. Що це означає для України

Він також запевнив, що ЗСУ готові до будь-якого розвитку подій.

«Що 300 тисяч, що інші – Україна переможе», – підкреслив Громов.

Нагадаємо, президент росії володимир путін оголосив про часткову мобілізацію у росії і «підтримку» фейкових референдумів на захоплених територіях. Про це йшлося в його зверненні до народу, що транслювали на федеральних телеканалах. Окрім цього, у своїй промові він знову розповідав про «неонацистів», «бандерівців», «звірства київського режиму», як це робив 24 лютого, коли оголошував початок «спеціальної воєнної операції».

Софіко Векуа

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!