У гірському селі на Львівщині стався зсув дороги, яку ремонтують з 2020-го року

3663 0
Зсув стався через підземні води та надмірну вологість, пояснили в ЛОВА.
Фото: Боринська громада/ Facebook

Фото: Боринська громада/ Facebook

У гірському селі Нижня Яблунька Самбірського району стався зсув дороги на відтинку Бориня – Боберка. Фото утвореного провалля на місці зсуву опублікували місцеві мешканці та водії у соцмережах.

Джерело: паблік Боринської громади у Facebook, заступник голови ЛОВА Юрій Бучко у коментарі Tvoemisto.tv

Читайте також: На Львівщині відновили ремонт після зсуву на дорозі Боберка – Бориня 

«Ці фото зроблені 3 листопада у с. Нижня Яблунька на відрізку дороги «Бориня- Боберка». Як водій я просто не уявляю, які наслідки будуть в найближчі терміни, коли випаде перший сніг.

В мене питання до Департамент дорожнього господарства Львівської ОДА: хто понесе відповідальність за вкрай аварійну небезпечну ділянку на цій дорозі», – написала Марія Куприч.

Водночас у коментарі Tvoemisto.tv заступник очільника Львівської ОВА Юрій Бучко повідомив, що зсув на ділянці дороги Бориня – Боберка стався через підземні води, і наразі відповідні служби проводять геологічні дослідження, щоб в подальшому ліквідувати аварійну ділянку.

«Є дорога Бориня  Боберка, будівництво якої ми розпочали ще у 2020 році. Зараз на одному з відтинків відбувся зсув краю дороги за рахунок вологості та мокрої погоди. Наразі там проводять відповідні геологічні, геодезичні роботи, на основі яких приймуть рішення щодо відновлення дороги. Плануємо проблему ліквідувати до початку зими. Зараз потрібно провести геологію, щоб зрозуміти, наскільки там підходять підземні води, бо зсув відбувається від води. Після того, як відведемо в бік воду, яка згори надходить, відремонтуємо цю ділянку», – сказав Юрій Бучко.

Зазначимо, що дорога Бориня – Боберка загальною протяжністю 20 км перебуває у процесі капітального ремонту. Цьогоріч було заплановано продовження робіт на ній, але через воєнний стан їх не проводять. Роботи виконує підрядна організація «Онур».

Нагадаємо, що торік влітку на дорозі Бориня – Боберка, у селі Нижня Яблунька, що на Львівщині, після дощів обвалилось приблизно 1,5 метри дороги. Дорога Бориня – Боберка є частиною Малого карпатського кола і має протяжність майже 30 кілометрів. Загальна вартість ремонтних робіт становить близько 420 млн гривень. Ця дорога вестиме до майбутнього нового пункту пропуску «Боберка – Смольник». Наприкінці 2020-го року дорожники відремонтували 5 кілометрів автомобільної дороги Бориня – Боберка із запланованих 10-ти.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!