У горах Львівщини за добу травмувались троє лижників. Як зареєструватись на рятувальному посту

1898 0
Туристів спускали з гір Тростян та Високий Верх.
Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

Фото: ГУ ДСНС у Львівській області

За минулу добу у горах Львівщини рятувальники допомогли спуститись трьом травмованим лижникам. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДСНС Львівщини.

Постраждалі травмувались під час катання на Тростяні та на Високому Верху. Це 54-річний харків’янин, 24-річна дівчина з Дніпра та 38-річний росіянин. Перші травмували коліна, останній – голову.

Читайте також: Де знайти притулок в горах. Мапа колиб, кошар і туристичних стоянок

Рятувальники надали потерпілим домедичну допомогу та спустили до підніжжя гір, де передали медикам для надання подальшої допомоги.

У ГУ ДСНС нагадують правила поведінки під час катання на лижах:

  • дотримуйтесь безпечної швидкості, що дасть час для додаткового маневру, щоб уникнути зіткнення,
  • не зловживайте спиртними напоями під час катання, адже час реакції зменшується в рази,
  • одягайте захисне спорядження та теплий одяг,
  • не з’їжджайте з трас та пам’ятайте, що в місцях масового катання з гір невмілий і недисциплінований лижник – серйозна небезпека для оточуючих.

Також рятувальники нагадують, що перед самостійним походом в гори необхідно зареєструватись на пошуково-рятувальному посту. Контакти можна знайти за посиланням або відсканувавши QR-код. А за цим посиланням можна онлайн зареєструвати туристичну групу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!