У госпіталі у Винниках можуть розгорнути додаткові 200 Сovid-ліжок

2024 0
Максимальна потужність госпіталю 700 ліжко-місць.
Фото: spec-kor.com.ua

Фото: spec-kor.com.ua

У Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих ім. Юрія Липи, що у Винниках, розглядають можливість розгорнути додатково 200 місць для хворих на Covid-19, повідомляє Львівська обласна рада.

Читайте також: Львівщина – у лідерах за кількістю виявлених Covid-хворих за добу

За словами в. о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода, максимальна потужність госпіталю у Винниках – 700 ліжко-місць. Наразі тут є 550 ліжок, з яких 410 забезпечені стаціонарним киснем. Всі інші мають переносні концентратори.

«Зараз у лікарні перебуває 348 ковідних пацієнтів. Під час наради обговорили можливість розгортання додаткових місць для пацієнтів та забезпечення їх киснем. Якщо буде необхідність передбачити додатковий фінансовий ресурс для цих потреб – будемо оперативно реагувати. Наразі готуємося до різних варіантів розвитку ситуації, але сподіваємося все ж таки на позитивний сценарій, що кількість хворих буде зменшуватися», – зауважив Юрій Холод.

За словами директора госпіталю Максима Прикупенка, упродовж останніх днів щодня госпіталізують 30-35 пацієнтів.

Читайте також: Двоє пацієнтів на одне ліжко. Лікар Львівської інфекційної лікарні про хворих із Соvid-19

«Потік пацієнтів збільшується. Ми облаштували нові 55 місць на базі хірургічного відділення, до якого проведено кисневі точки. Ми готові загалом прийняти до 700 пацієнтів, але вони мають бути забезпечені кисневою терапією. На сьогодні розхід кисню великий. В нас є дві бочки на 5 та 3 тисячі тонн. В реанімації маємо 20 ліжок, з яких заповнені 12», – каже Максим Прикупенко.

Як відомо, у Львівській області для госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою COVID-19 залучені 24 заклади охорони здоров’я, які визначені госпітальними базами для надання медичної допомоги хворим з гострою респіраторною хворобою Covid-19. У закладах виділено 4 405 ліжок. З них 88% забезпечені подачею кисню (централізовано та кисневими концентраторами. Станом на зараз додатково виділено 460 ліжок в межах існуючої мережі для лікування хворих на гостру респіраторну хворобу Covid-19. Середня завантаженість ліжок по області коливається в межах 55-66%.

Нагадаємо, Львівська область за показниками та індикаторами захворюваності перейшла у червоний рівень епіднебезпеки. Через зростання на Львівщині кількості захворювань на Covid-19 в області ввели додаткові обмежувальні заходи. Детальніше читайте у новині. В області планують облаштувати 600 додаткових ліжок в опорних Covid-лікарнях, а місто уже розгортає 366 ліжок на базі поліклінічних відділень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!