Київ

У Гостомелі відновив роботу завод швейцарської групи, який виробляє скляну тару

1104 0
Один з провідних виробників скляної тари в Європі холдинг Vetropack поступово відновлює свою роботу на заводі в Гостомелі.
Завод Vetropack у Гостомелі

Завод Vetropack у Гостомелі

Після більш ніж року простою у Гостомелі відновив роботу завод із виробництва скляної тари швейцарського холдингу Vetropack. Про це повідомляється на сайті компанії.

Відомо, що працівники розпочали розігрів та виведення на робочу температуру та завантаження першої скловарної печі. Введення в експлуатацію другої печі відбудеться найближчим часом. Перша партія продукції буде виготовлена у червні.

У перший день російського повномасштабного вторгнення, 24 лютого 2022 року, Vetropack зупинив виробництво з міркувань безпеки. За декілька днів завод отримав серйозні пошкодження – було зруйновано одну з трьох печей.

Через збитки компанія була змушена скоротити близько двох третин із приблизно 600 робочих місць на підприємстві. Наразі Vetropack найняв 139 нових співробітників для відновлення виробництва. Здебільшого це колишні працівники заводу.

Під час відновлення заводу враховувалися всі можливі аварійні сценарії. Було перебудовано систему розподілу електроенергії та встановлено додаткові генератори. Також розроблено плани дій у разі можливих зупинок подачі природного газу.

Читайте також: у Гостомелі створили мурал «Очі», присвячений українським жінкам

 

«Внутрішній ринок повільно відновлюється, і багато компаній знову запустили виробництво. Ми очікуємо, що попит на скляну тару для харчових продуктів та напоїв у 2023 році зросте приблизно на 7% проти попереднього року», – прокоментував Павел Прінко, генеральний директор Vetropack в Україні та Молдові.

Довідка. ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод» з 2006 року входить до складу європейської групи компаній Vetropack, великого виробника склотари із заводами у Швейцарії, Австрії, Італії, Чехії, Хорватії та Словаччині. Виробляє тару для вітчизняних виробників продуктів харчування і напоїв – понад 600 млн шт. на рік.

Основним ринком збуту виробленої тари є Україна, основні клієнти – Сан ІнБев Україна, Карлсберг Україна, Кока-Кола, ПАТ «Оболонь», ПБК «Радомишль», ТОВ «Перша приватна броварня», ТОВ «КІМ».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!