У Херсоні росгвардійці облаштовують позиції навколо міста, а колаборанти втікають до Криму

965 0
Колаборанти виїжджають з Херсона разом із сім’ями.
Фото: Getty Images

Фото: Getty Images

За інформацією Генштабу, у Херсоні окупанти змушені залучати підрозділи росгвардії до інженерного обладнання позицій навколо міста. Одночасно вживаються заходи щодо вивезення колаборантів та їхніх сімей на територію тимчасово окупованої території АР Крим.

Джерело: зведення Генштабу станом на 18:00 год

Так, упродовж поточної доби війська рф завдали 9 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ударів ворога зазнали райони понад 25 населених пунктів, зокрема Київ, Запоріжжя, Козача Лопань і Стрілеча Харківської області, Красногорівка, Терни, Соледар і Мар’їнка Донецької області, Білогірка Херсонської області, а також інші населені пункти Вінницької, Дніпропетровської, Миколаївської та Сумської областей.

Для ударів агресор використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, росіяни продовжують використовувати безпілотники іранського виробництва «Shahed -136».

На Волинському та Поліському напрямках обстановка залишається без суттєвих змін. Проводиться планова ротація підрозділів збройних сил республіки білорусь, що залучаються до охорони державного кордону. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаударів, а також застосування ударних БпЛА «Shahed -136» з території республіки білорусь.

На інших напрямках противник здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Попівка і Ходино Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Висока Яруга, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Козача Лопань, Огірцеве та Гатище;
  • на Краматорському напрямку – з танків та артилерії вздовж лінії зіткнення. Зокрема, в районах населених пунктів Греківка, Стельмахівка, Зарічне, Киселівка, Терни та Ямполівка;
  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках противник здійснював обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії вздовж всієї лінії зіткнення;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстріляв понад 25 населених пунктів. Серед них - Велика Новосілка, Павлівка, Ольгівське та Малі Щербаки;
  • на Південнобузькому напрямку противник здійснює оборону раніше зайнятих рубежів та позицій. Обстрілює об’єкти військової та цивільної інфраструктури. Вогневого ураження зазнали райони понад 35 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

 

У Генштабі інформують, що за уточненою інформацією підтверджено результати вогневого ураження підрозділів противника. У результаті точкових ударів артилерії Сил оборони у Мелітополі Запорізької області поранено понад 40 окупантів. У Бердянську знищено склад боєприпасів. У населеному пункті Воскресенка – до 30 поранених загарбників, також до 25 поранених у Василівці. Кількість загиблих, яку окупанти намагаються приховати, уточнюється.

Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала понад 11 ударів. Підтверджено ураження 10 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також позиції зенітного ракетного комплексу противника. Крім того, підрозділи протиповітряної оборони ЗСУ збили 25 ворожих БпЛА «Shahed -136».

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 2 об’єкти ППО, 2 склади боєприпасів та інші військові цілі противника.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!