У Херсоні тисячі людей вийшли на мітинг проти російських загарбників. Ворог відкрив вогонь

3520 0
Військові злочинці стріляли в повітря і по ногах мітингувальників.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

У Херсоні, сьогодні, 13 березня, тисячі українців вийшли на мітинг проти російських загарбників. Люди мітингують, попри те, що довкола стоять десятки озброєних російських солдатів і багато російської техніки. Вони відкрили вогонь. Про це повідомляє Генеральний штаб ВСУ.

«Колона вирушила від ОДА до Вічного полум'я. Російський окупанти відкрили вогонь!», – йдеться у повідомленні.

На Площі Свободи перед кінотеатром «Україна» херсонці розтягнули державний прапор України. Люди під час мітингу скандувати «Херсон – це Україна», «Слава Україні! Героям слава!», «Україна понад усе!», «Додому». У результаті російські військові відкрили попереджувальний вогонь.

Читайте також: Росіяни розстріляли колону жінок та дітей на Київщині

Фото та відео із мітингу скидають самі херсонці у соціальні мережі.

Як зазначив перший заступник голови, керівник виконавчого апарату облради області Юрій Соболевський, військові злочинці стріляли в повітря і по ногах мітингувальників.

Мітинг у Херсоні відбувається саме у День визволення Херсона від німецько-фашистських загарбників.

«Саме 13 березня, 78 років тому, Херсон звільнили бійці 28-ої Армії 3-го Українського фронту. Історія повторюється і Херсон та область знову окуповані. Тільки тепер російські фашисти бомблять херсонську землю, окупують міста, грабують і розстрілюють села, вбивають мирних жителів. Але ми не здаємося! Ми боремося за життя у мирній, вільній і незалежній Україні. Друзі, будьмо єдині у цій боротьбі», – написав Юрій Соболевський.

Читайте також: Майже 90 гелікоптерів і понад 370 танків. Загальні втрати окупантів

Нагадаємо, що на 18-ту добу героїчного протистояння Українського народу російські загарбники продовжують  використовувати цивільну інфраструктуру для військових потреб. У порушення вимог Міжнародного гуманітарного права продовжує розміщувати підрозділи і техніку на об’єктах підвищеної небезпеки, здійснює обстріли мирного населення, проводить незаконні перевірки особистих речей та обшуки серед місцевих мешканців, перевдягається в цивільний одяг та форму ЗС України. Морально-психологічний стан військ противника, який брав участь у боях зі Збройними Силами України, продовжує погіршуватися, зростає кількість випадків дезертирства та відмов щодо виконання наказів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!