У Карпатах попереджають про загрозу сходження лавин

1276 0
На високогір’ї сильні опади мокрого снігу, зумовлені циклоном.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

Український гідрометцентр попереджає про 3-й рівень лавинної небезпеки у високогірних районах Івано-Франківської та східної частини Закарпатської області.

«У зв’язку з інтенсивними опадами, у високогір'ї Івано-Франківської та східної частини Закарпатської областей очікується значна лавинна небезпека (3 рівень)», – вказано у повідомленні.

Читайте також: У Карпатах сніжить. Фото із 5-ти найбільших зимових курортів

Нагадаємо, як повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України Вазіра Мартазінова, на Україну насувається штормовий циклон зі Скандинавії, який принесе морози та сніг.

«Зараз територія України буде схильна до проникнення фронтальних систем, які пов’язані з дуже великим циклоном над Скандинавією. Цей циклон принесе чимало неприємних ситуацій, він штормовий», – розповіла Мартазінова.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!