У карпатських горах біля сіл на Львівщині зафіксували стадо благородних оленів. Фотофакт

4257 0
Ці тварини взимку спускаються з полонин до підніжжя гір в околиці населених пунктів.
Фото: Національний природний парк "Сколівські Бескиди"

Фото: Національний природний парк "Сколівські Бескиди"

Під час планового рейду на території Бутивлянського лісництва працівники служби охорони зафіксували благородний оленів неподалік від села Коростів. На фото стадо оленів облаштувало так звані лежки для денного відпочинку, адже основна активність цих ссавців ведеться вночі та вранці. Про це йдеться на сторінці Національного природного парку «Сколівські Бескиди».

Ці тварини взимку спускаються з полонин до підніжжя гір в околиці населених пунктів. В період глибокого снігового покриву оленям важко добути собі їжу, тому стадо змушене мігрувати в менш сніжні місця, де є вдосталь поживи та закладених кормових майданчиків.

В цей період олені стають легкою здобиччю для вовків та браконьєрів.

Місцевих жителів, небайдужих громадян з розумінням ставитись до охорони благородних оленів, диких козуль, і за можливості підгодовувати, не турбувати тварин і не цькувати собаками.

Фото національного парку


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!