У кількох містах США провели мітинг на підтримку України

1869 0
Захід приурочили вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні.
Фото: Остап Яриш

Фото: Остап Яриш

20 лютого відразу у кількох містах США провели мітинги на підтримку України. Заходи присвятили вшануванню пам’яті Героїв Небесної Сотні. Активісти організували акції у Вашингтоні, Чикаго та Остині. Про це повідомляє «Голос Америки».

Зокрема, в американській столиці біля меморіалу Авраама Лінкольна зібралися учасники з Пенсильванії, Нью-Йорка, Колорадо, Іллінойса та інших штатів. Звідти мітингарі вирушили ходою до Білого Дому. У такий спосіб люди висловили солідарність з Україною та підтримку її незалежності та територіально цілісності у межах міжнародно визнаних кордонів, разом з Кримом та окупованими районами Луганської та Донецької областей.

Учасники акції вимагали від Росії зупинити агресію проти України. Також закликали США вже запровадити санкції проти Москви та оголосити чіткі санкції у разі подальшого вторгнення РФ. Зокрема, активісти назвали зупинку «Північного потоку-2» та відключення Росії від міжнародної системи SWIFT. Також мітингарі звернулися до Байдена, щоб США продовжили надсилати зброю Україні.  

Зазначається, що на вчорашню акцію у Вашингтоні зареєструвалося більше 800 людей. Усіх, хто міг долучитися до мітингу, організатори закликали провести аналогічні акції у своїх містах та опублікувати фото з хештегом #StandWithUkraine. Зазначається, що мітинг організували низка українських, громадських об’єднань на території США. Зокрема, United Help Ukraine, Український Конгресовий Комітет Америки, Українські Американські Ветерани, Українські Активісти США, Razom for Ukraine, US-Ukraine Foundation, House of Ukraine, Ukrainian Freedom Foundation та інші українсько-американські організації та представники української діаспори.

Як повідомляє «Голос Америки», також акції на підтримку України пройшли напередодні у Чикаго, де учасники вшанували пам’ять Небесної Сотні та молилися за мир в Україні. А в Остині штату Техас біля Капітолію акцію за мир провели українці спільно з білорусами. Також до них приєдналися американці та грузини.

Фото Остапа Яриша


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!