Київ

У Кличка пояснили, навіщо закупили 17 новеньких Toyota Camry за 20 мільйонів гривень

1639 0
В автотранспортному підприємстві КМДА кажуть, що значна частина автівок підлягає списанню «через фізичну зношеність».
Фото із соцмереж

Фото із соцмереж

У Київській міській держадміністрації через тендер закуплять 17 автомобілів Toyota Camry 2023 року за 20 мільйонів  гривень. У відповіді на запит «Твого міста» в КМДА пояснили, причини оголошеного тендеру застарілим автопарком.

У комунальному підприємстві «Автотранспортне підприємство виконавчого органу Київської міської ради», яке є замовником автівок, зазначили, що в їх автопарку загалом 109 автівок, з яких 3 транспортних засоби підлягають списанню, а 11 – фізично зношені, з терміном експлуатації близько 20 років, ще 11 теж наближаються до такого стану та віку.

«Зазначені авто фізично застарілі, мають незадовільний технічний стан, пробіги на цих автомобілях становлять від 600 до 700 тис. км», – зазначають у підприємстві.

«Враховуючи те, що автомобільний парк застарілий, а також необхідність своєчасного технічного обслуговування усіх транспортних засобів, для стабільної роботи із транспортного забезпечення Київської міської військової адміністрації, структурних підрозділів КМДА та районних в місті Києві державних адміністрацій, необхідно мати підмінний резерв транспортних засобів», – додають в Автотранспортному підприємстві КМДА.

Зазначається, що саме новенькі автівки замінять старі, вік яких близько 20 років. Окрім цього у підприємстві зазначили, що здійснюють заміну ще з причини з екологічних та економічних міркувань.

«Автомобілі 2004 року випуску, які заплановано  вивести з експлуатації, відповідають екологічним стандартам максимум Євро-3.  Якщо не здійснювати їх заміну, це може призвести до ускладнення експлуатації  старих легкових автомобілів. Підтримка їх експлуатаційних характеристик  вимагатиме значних витрат», – йдеться у відповіді.

Натомість нові автомобілі зможуть вирішити цю проблему, оскільки відповідають екологічним  стандартам Євро-6, мають низький показник витрати палива, великі міжсервісні інтервали, що дозволить зменшити витрати на ремонт авто протягом 5-7 років експлуатації.

Додамо, 18 травня на засіданні Київради, мер Києва Віталій Кличко пообіцяв надати відповідь депутатам щодо закупівлі автівок під час другої частини пленарного засідання, яке має відбутися 25 травня. Депутати пропонували меру скасувати закупівлю 17 автомобілів та за можливості направити передбачені 20 млн гривень на закупівлю транспортних засобів для потреб армії. 

Зазначимо, комунальне підприємство хоче заключити договір з ТОВ «Віді Автострада», яке є офіційним дилером з продажу нових автомобілів Toyota та єдині, хто подав пропозицію та виграв тендер 13 травня. Загальна ціна за одиницю: 981 805,00 грн. Поставка має відбутися до 31 серпня. Міські гроші компанія отримає післяоплатою.

Додамо, минулого разу КМДА оновило автопарк наприкінці 2021 року. Тоді було закуплено 10 нових Toyota Camry майже за 9 мільйонів гривень.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!