Київ

У КМДА розказали нові подробиці, яким буде паркінг, що планують побудувати на Оболоні

835 0
Ініціативна група місцевих жителів виступає за облаштування парку на цьому місці.
Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Візуалізація паркінгу на Прирічній. Фото: КМДА

Київська влада планує побудувати трирівневий паркінг на Прирічній вулиці на Оболоні неподалік парку Наталка. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

«На вулиці Прирічній у рамках облаштування великої рекреаційної зони збудують трирівневий паркінг на 720 автівок. Паркінг буде об’єктом подвійного призначення, його підземна частина слугуватиме укриттям під час повітряної тривоги», - йдеться у повідомленні.

В адміністрації додали, що паркінг буде підземно-наземним.  Загальна площа паркінгу складе 10 120 кв. м, площа приміщень подвійного використання – 2 360 кв. м.

Проєкт передбачає створення безбар’єрного середовища – тобто доступ до нього матимуть маломобільні групи населення.

В КМДА наполягають, що паркінг збудують у рамках облаштування великої рекреаційної зони, у яку увійде парк «Наталка», набережна та острів Оболонський. Аби відвідувачі змогли залишити свої автівки та за потреби мали доступ до укриття.

Нагадаємо, на вулиці Прирічній, що неподалік від Оболонської набережної, планують побудувати підземно-наземний паркінг за 120 мільйонів гривень. Про це ідеться у проєкті змін до бюджету Києва на 2023 рік. Водночас київські активісти називають будівництво «надзвичайно дорогим проєктом» і ставлять його доцільність під сумнів. Зокрема дивним є те, що паркінг нібито для відвідувачів зони відпочинку планують звести на відстані 2,5 км від неї. Також кияни підозрюють, що за будівництвом величезного паркінгу можуть стояти плани зведення ЖК на березі затоки Собаче Гирло.

Як повідомила місцева ініціативна група, що виступає за створення на цьому місці парку, вздовж Прирічної вулиці почалась вирубка дерев.

Станіслав Нестеренко



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!