У КМВА закликають не сприймати військові навчання в білорусі як пряму загрозу нового наступу на Київ

1070 0
Навчання почнуться наступного тижня.
зброя для україни, російсько-українська війна

зброя для україни, російсько-українська війна

16 січня на території білорусі мають розпочатися спільні льотно-тактичні навчання білоруських і російських військових. Але ці навчання не варто сприймати як пряму загрозу нового наступу на Київ чи концентрованих ракетних ударів по столиці. Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Загрозу не знімаємо, поки триває війна і поки знаєте, що прогнозують нову чергу мобілізації в росії. Поки загроза не знята. В білорусі безперервно проводяться спільні навчання угруповання білоруської армії та армії рф, але відповідними керівниками військовими проводяться певні заходи в плані підготовки органів управління, накопичення матеріально-технічних засобів, обладнання території з метою недопущення і упередження в діях агресора. Я би не пов’язував ці навчання повітряних сил, які будуть на території білорусі з масовими ракетними ударами. Ми можемо їх очікувати будь-коли», – пояснив він. 

Читайте також: В українців зросла довіра до ЗСУ та Зеленського, а до церкви впала, – опитування

За словами Попка, завдяки повітряним силам та іншим силам протиповітряної оборони створюється відповідна ешелонована система, щоб уникнути критичних пошкоджень об’єктів інфраструктури.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що навесні Україні слід готуватися до нового наступу росіян з районів, які вона вже окупувала на півдні і сході.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!