Карпатська літературна резиденція обрала переможців у конкурсі авторів-початківців

1168 0
На конкурс Карпатської літературної резиденції надійшло 118 заявок від авторів-початківців з усієї України.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Карпатська літературна резиденція оголосила резидентів з-поміж авторів-початківців 2021 року. У конкурсі взяли участь заявники з України, а також Польщі та Узбекистану. Обрані восьмеро письменників-початківців працюватимуть над своїми майбутніми книгами, а також отримають бонуси від резиденції.  

На цьогорічний конкурс журі КЛР отримало 118 заявок, з яких 101 жінка та 17 чоловіків, віком від 19 до 65 років. Роботи від авторів-початківців надійшли з Києва, Львова, одеси, Миколаєва, Хмельницького, Ужгорода, Вінниці, Луцька, Івано-Франківська, Рівного, Харкова, Білої Церкви, Дрогобича, Ірпіні, Дніпра, Чернігова, Черкас, Кам’янця-Подільського, Нової Каховки, Полтви, Норильська, Броварів, Дніпра, Козятина, Сум, Борзни, Запоріжжя, Краматорська, Кременчука, Кропивницького та з інших міст і сіл України. Крім того, були заявки з Варшави (Польща) та Ташкенту (Узбекистан).

Серед найпоширеніших професій аплікантів, які вони вказали в анкетах, – були філолог, журналіст, педагог, економіст, історик, психолог, лікар-психіатр соціолог та фінансист.

Обрані резиденти – а це Дмитро Безверхній, Катерина Бортняк, Катерина Девдера, Ольга Лисак, Сергій Лущик, Лариса Майборода, Ольга Сидоренко і Христина Шалак – працюватимуть над майбутніми книгами в жанрах поезії, історичної прози, соціально-побутового роману, детективу-трилера, гумористичного фентезі, художнього репортажу й есеїстики.

Окрім того, як бонус резиденти матимуть можливість нетворкінгу з іншими учасниками, наставництво від почесних гостей резиденції – відомих письменників, цикл практичних лекцій від запрошених спікерів і команди проєкту «Як увійти у світ сучасної літератури», індивідуальну консультацію, редагування та публікацію есе в антології проєкту, а також участь у формальній і неформальній програмах КЛР.

Детальніше про літературні здобутки і плани резидентів Карпатська літературна резиденція повідомлятиме на своїх сторінках у Facebook та Instagram.

До слова, про результати колишніх авторів-початківців КЛР. Марія Титаренко видала свою першу книгу есе «Комунікація від нуля» (ВСЛ, 2019), а Люба-Параскевія Стринадюк видала чергову книгу «Як я ‘му жити на полонині» (Піраміда, 2018).

Зазначимо, що Карпатська літературна резиденція відбувається за підтримки Українського Культурного Фонду.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!