У Львові створять шість опорних шкіл для навчання онлайн. Перелік

2945 0
Щоб навчатись онлайн, батьки повинні перевести дитину з одного навчального закладу в інший.
фото: wallpaperscraft.com

фото: wallpaperscraft.com

У кожному районі Львова для учнів, чиї батьки вирішили, що вони навчатимуться онлайн, створять опорні школи. Для цього батьки повинні перевести дитину з одного навчального закладу в інший – опорний. Про це під час стріму на >Tvoemisto.tv розповів керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Читайте також: 76% львівських батьків «за» офлайн навчання своїх дітей у школах

«Ті, хто вирішив навчатись дистанційно, місто пропонує у кожному районі Львова визначити один навчальний заклад, куди батьки можуть звернутися з пропозицією, аби там дитина навчалася в онлайн класах. Зараз пропрацьовуємо останні підготовчі роботи перед реєстрацією. Коли вже буде зрозуміла кількість дітей, відкриватимуть онлайн класи. Але це можливо лише при умові – якщо батьки переведуть дитину з одного навчального закладу в інший», – каже Андрій Закалюк.

За його словами, одна річ, коли вся школа переходить на онлайн навчання, а інша – коли у школі вчать дітей офлайн.

«Школа має обмежений ресурс для того, щоб забезпечити найрізноманітніші потреби батьків. Заробітна плата педагогічних працівників розраховується за кількістю учнів у класі, тому не можливо, аби дитина навчалася одночасно у двох школах», – уточнив головний освітянин Львова.

Реєстрацію в онлайн школу здійснюватиме Центр розвитку педагогічних працівників.

Читайте також: Офлайн, екстернат чи дистанційне. Які формати навчання можна обрати у школах

Опорними школами у районах будуть:

  • У Галицькому районі – середня школа №3, що на вул. Степана Бандери, 11
  • У Франківському районі – середня школа №31, що на вул. Княгині Ольги, 104
  • У Сихівському районі – загальноосвітня школа №86, що на вул. Скорини, 34
  • У Личаківському районі – школа «Лідер», що на вул. Юрія Руфа, 52
  • У Шевченківському районі – 20 школа, що на вул. Скидана, 18
  • У Залізничному районі – школа №77 з поглибленим вивченням економіки та управлінської діяльності, що на вул. Івана Виговського, 7А.

 

У випадку, якщо в одному з районів буде невелика кілька дітей, які навчатимуться онлайн, школи комбінуватимуть.

Нагадаємо, що про те, як навчатимуться львівські школярі з 1 вересня, як їх підготувати до загроз і убезпечити від них, чи будуть в учнів нові підручники, чого нового їх учитимуть під час війни, навіщо батькам треба комунікувати з керівниками шкіл та чи зароблятимуть учителі більше – у відеопроєкті «Тема тижня» на Тvoemisto.tv розповів керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк.

Ольга Шведа

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!