У Кракові один зі скверів матиме назву «Вільної України»

1424 0
Раніше сквер у Кракові неофіційно називали Єпископською площею.
Фото: krakow.wyborcza.pl

Фото: krakow.wyborcza.pl

Один зі скверів Кракова матиме назву «Вільної України». За відповідне рішення проголосували польські депутати, частина з яких перебуває у Львові. Про це повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Від початку російської агресії ще у 2014 році Польща була першою країною, яка відкрито назвала росію агресором. Сьогодні Польща приймає українців, як рідних. Десятки тонн мілітарних та гуманітарних вантажів безупинно йдуть з до нас саме з Польщі. Тому таке рішення – це ще один доказ справді братерської любові і підтримки для України», – каже він.

Читайте також: Польща та країни Балтії закриють кордони з рф та Білоруссю

За його словами, без вільної України не буде вільної Польщі і вільної Європи.

Як додає Газета виборча, сьогодні, 13 квітня, краківські депутати мали обговорити можливу зміну назви вулиці Єпископська / Biskupia, де розташоване консульство росії, на вулицю Захисників України 2022 року / Obrońców Ukrainy 2022 roku. Також депутати мали вирішити переіменувати сквер, який неофіційно називають Єпископською площею / plac Biskupi. Саме її й перейменували на Площу Вільної України / Wolnej Ukrainy.

Ідея змінити назву вулиці, де розташовуються російські дипломатичні установи, за останній місяць була реалізована в багатьох містах Європи. Так, у Празі посольство російської федерації перебуває віднедавна не на вулиці Коронаційній, а на вулиці Українських Героїв. Посольство росії в Ризі, в Латвії, розташоване за адресою вулиця Незалежності України, у албанській Тирані – вулиці Вільної України, а у Вільнюсі, в Литві – вулиці Героїв України.

Читайте також: Анджей Дуда перевіз онкохворих українських дітей до Італії у своєму президентському літаку

Нагадаємо, активісти блокували вантажівки на польсько-білоруському кордоні, які попри санкції, намагалися ввезти товари з Євпопи. Раніше 21 країна ЄС закрила свій повітряний простір для російських літаків. Також низка країн закрила свої порти для суден рф.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!