У Краматорську десятки загиблих через удар росіян по вокзалу «Точкою-У»

4986 0
За попередніми даними, більше 30 людей загинули та понад сотні осіб отримали поранення.

Російські окупанти вдарили по залізничному вокзалу в Краматорську «Точкою-У» , у результаті чого загинули десятки людей та понад 100 отримали поранення. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram, також Укрзалізниця у Telegram.

«Касетним Іскандером – по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти. Поліція та рятувальники, що працюють на місці, повідомляють про десятки загиблих та поранених людей», – пише він. 

За словами Кириленка, під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, оскільки відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України. За даними Укрзалізниці, більше 30 людей загинули та понад 100 осіб отримали поранення. 

Голова облВА підкреслив, що російські окупанти «добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку і страх, хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей». 

На ракетний удар відреагував президент Володимир Зеленський, зазначивши, що окупанти вдарили «Точкою-У»: «близько 30 загиблих, близько 100 осіб дістали поранення різного ступеня тяжкості. Поліція та рятувальники вже на місці. Російські нелюди не полишають своїх методів».

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при РНБО відзначив, що на залишках ракети окупантів видно надпис «За детей».

«Почерк росіян лишається незмінним… Саме такий напис залишили окупанти на ракеті, якою вбили сьогодні десятки мирних жителів у Краматорську. Йдуть роки, але методи росіян лишаються незмінними», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Данілов розповів, де найближчим часом чекати російських ударів 

Нагадаємо, що 6 квітня віцепрем’єр-міністрерка Ірина Верещук закликала до евакуації мешканців Донецької, Луганської областей, доки є така можливість. 3 квітня секретар РНБО Олексій Данілов також заявив, що ЗСУ готуються до важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей. Там збирається велике угруповання військ російської федерації. Зупинятися вони не збираються.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!