Київ

У Києві «бабуся подарувала» дружині начальника поліції квартиру за 7 млн грн

980 0
Слідча антикорупційна прокуратура невдовзі ініціює початок судового процесу.
Фото: НАЗК

Фото: НАЗК

Колишній керівник районної державної адміністрації Києва та начальник поліцейського відділення столичного Річкового порту незаконно придбали дорогі активи. Для приховання багатства вони записали покупки на своїх дружин. Про це  повідомили у Національне агентство із запобігання корупції.

Експерти проаналізували декларацію ексглави райадміністрації столиці та помітили відмітку про отримання дружиною у власність двох приміщень нежитлового фонду вартістю понад 2,5 мільйона гривень.

Дружина чиновника також якимось чином примудрилася придбати автомобіль люкс-класу Mersedes-Benz за 3 мільйони гривень.

Декларант запевняв, що все придбано за гроші, зароблені з 2020 до 2021 року.

Читайте також: НАЗК визнало спонсором війни виробника «Мілки» та «Ведмедика Барні»

Але отримані дані свідчать, що вони не мали коштів на придбання зазначеного майна.

Ще однією власницею несподіваного багатства виявилася дружина начальника відділу поліції Річкового порту. У цьому випадку декларант не вигадав нічого кращого, як збрехати про бабусю-мільйонерку, яка вирішила на старість років подарувати його дружині квартиру за 7 мільйонів гривень.

Проте проведений НАЗК моніторинг способу життя службовця встановив, що бабуся не могла мати таких коштів.

Зібрані детективами матеріали надіслано до Слідчої антикорупційної прокуратури для вирішення питання щодо початку судового процесу з метою вилучення незаконно отриманого майна на користь України.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!