Київ

У Києві до реабілітації військових залучили тварин із зоопарку

797 0
Реабілітація із застосуванням анімалотерапії впроваджується в рамках пілотного проєкту соціальної реабілітації захисників.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

У Києві впроваджують пілотний проєкт із соціальної реабілітації захисників у період лікування в медзакладах. Реабілітологи працюють із пацієнтами у перервах між медичними процедурами, що дає подвійний ефект лікуванню. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда, передає пресслужба КМДА.

У КМДА зазначають, що окрім анімалотерапії реабілітологи використовують арттерапію (різні види мистецтв), буктерапію (читання та обговорення книг) та ігротерапію (настільні активності).

«Я була здивована, наскільки спілкування з тваринами може розслабити людину та дати можливість психологам з нею працювати. Як говорять фахівці, приблизно через два тижні анімалотерапії люди починають відкриватися, бо найбільша проблема, особливо тих, хто був у полоні, – це тактильність. Люди не готові комунікувати і дозволяти, щоб до них доторкнулися, і саме спілкування з тваринами їх соціалізує», – розповіла Марина Хонда.

 

Вона додала, що тварин захисникам спеціально привозять із Київського зоопарку щотижня. Це шиншили, кролики, морські свинки, черепахи – усі тварини під постійним ветконтролем та з необхідними щепленнями.

До слова, у Києві створять ще один реабілітаційний центр на базі однієї з лікарень.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!